Zamke pristojnosti

Zamke pristojnosti - Grdešić, Maša | Caritasspiritistcenter.org

...Zamke pristojnosti: eseji o feminizmu i popularnoj kulturi očekivano je znanstveno utemeljena, no glas u njoj Zamke pristojnosti nadahnut su spoj erudicije i topline, feminističke ljutnje i ranjivosti ... План конспект урока по истории 6 класс по теме: «В рыцарском...» ... ... "Zamke pristojnosti"... - Fraktura - najbolja literatura | Facebook ... Zamke pristojnosti: eseji o feminizmu i popularnoj kulturi očekivano je znanstveno utemeljena, no glas u njoj Zamke pristojnosti nadahnut su spoj erudicije i topline, feminističke ljutnje i ranjivosti. Komična, no svejedno jeziva varijanta ženske pristojnosti nedavno je ovjekovječena u sceni iz humoristične serije Evo nešto z...

INFORMACIJA

AUTOR
Grdešić, Maša
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Zamke pristojnosti.pdf

OPIS

Kao sveučilišna profesorica, književna i kulturna teoretičarka Maša Grdešić navikla je o književnosti i popularnoj kulturi govoriti akademski, iza katedre. Zbirka Zamke pristojnosti: eseji o feminizmu i popularnoj kulturi očekivano je znanstveno utemeljena, no glas u njoj nije nimalo udaljen ni autoritaran. To je glas, prije svega, strastvene čitateljice i gledateljice čije pisanje počinje od pitanja: kako govoriti o našim ljubavima kad su naše ljubavi tekstovi, i to tekstovi koje stvaraju žene, koji se bave ženama i koji su namijenjeni ženskoj publici? Maša Grdešić o ovim temama piše pedantno gradeći svoju argumentaciju, razigranu mnoštvom primjera iz visoke i popularne kulture, da bi onda bez zadrške progovorila o onome što osjeća: o bijesu u susretu sa seksizmom u vlastitoj struci, o inspiraciji koju pronalazi u mlađim feministkinjama, o vatri u mozgu i želucu kad čita Elenu Ferrante i Sally Rooney. Ako pratite popularnu kulturu, promišljate rad, volite (ili mrzite) sapunice, kupujete posteljinu u Ikei, osjećate ili ste osjećali tinejdžersku tjeskobu, i sve to – i još mnogo toga – želite bolje razumjeti, ovi su eseji neophodna literatura. Zamke pristojnosti nadahnut su spoj erudicije i topline, feminističke ljutnje i ranjivosti. Čitajući Mašu Grdešić, osjećamo da nas kroz izazove kapitalističke i patrijarhalne svakodnevice vodi mirna i sigurna ruka, koja ispisuje nešto što je puno rjeđe nego što se čini – knjigu kojoj je stalo do nas.

Želite li pročitati knjigu?Zamke pristojnosti u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Grdešić, Maša. Čitati Zamke pristojnosti Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE