Tiranija mode

Tiranija mode - Biočina, Ivana | Caritasspiritistcenter.org

... mode. Ukrašavanje kao potraga za identitetom ... Tiranija mode - Stilus knjiga ... . Od 2006. godine objavljuje tekstove o teoriji mode, kostimografiji, arhitekturi, dizajnu i glazbi. TIRANIJA MODE. Ukrašavanje kao potraga za identitetom. 89,00 kn. Dostupnost je promjenjiva. sociološke i antropološke korijene mode, ali i u što je ona danas izrasla - njezin utjecaj na naš život... Tiranija mode. 89,00kn. Ukrašavanje kao potraga za identitetom. Ivana Biočina u svoj ... Tiranija mode - Ukrašavanje kao potraga za identitetom ... . Ivana Biočina u svoj...

INFORMACIJA

AUTOR
Biočina, Ivana
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Tiranija mode.pdf

OPIS

Ukrašavanje kao potraga za identitetom Ivana Biočina u svojoj intrigantnoj knjizi propituje povijesne, sociološke i antropološke korijene mode, ali i u što je ona danas izrasla – njezin utjecaj na naš život. Što nam moda daje, a što oduzima? Je li lijepa slika ujedno i prava slika? Može li moda biti tek zabava i užitak ili se u njoj kriju (prava) pitanja… Jer moda nisu samo krpice, cipele, parfemi, modni časopisi, nove kolekcije, miris novoga, divan osjećaj kad izgledamo sjajno, veličanstveni sadašnji trenutak u kojem je sve moguće – moda je i mnogo više, ima svoju mračnu stranu: izrabljivanje žena, neravnopravnost, ideologija, zagađivanje planeta, način da se izdvojimo, skrivanje iza predmeta, potraga za identitetom… Ova je knjiga uzbudljiva vožnja kroz povijest, sadašnjost i budućnost koja će kroz povijesne činjenice, zanimljive ali i uznemirujuće podatke, razmišljanje djevojaka i žena i promišljanje autorice pokušati odgovoriti na pitanje: Ako je moda sve ovo na nama, gdje smo mi? Ivana Biočina, magistra inženjerka tekstilne tehnologije i inženjerstva, smjer dizajn i projektiranje, autorica je knjige Modus vivendi. Ogled o političkom, ekonomskom i društvenom u modi (2014.), kao i knjige o tekstilnoj industriji koja izlazi početkom 2017. godine. Dobitnica je nekoliko nagrada za pisanje, među ostalim stipendije Zaklade Robert Bosch u suradnji s ‘Literaturhaus Berlin’ i nobelovkom Hertom Müller (2015.). i Rektorove nagrade za rad iz teorije mode (2007.). Od 2006. godine objavljuje tekstove o teoriji mode, kostimografiji, arhitekturi, dizajnu i glazbi. Autorica je više dokumentarnih drama. Posljednjih godinu dana provela je u istraživanju tekstilne industrije u Hrvatskoj, a trenutno priprema scenarij za dugometražni dokumentarni film na tu temu.

Želite li pročitati knjigu?Tiranija mode u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Biočina, Ivana. Čitati Tiranija mode Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE