Priručnik za dobrobit osoba sa šećernom bolešću

Priručnik za dobrobit osoba sa šećernom bolešću - Gaćina,Snježana | Caritasspiritistcenter.org

...iručnik donosi obavijesti i smjernice o pravilnom načinu života osoba sa šećernom bolešću, o sprječavanju i liječenju bolesti, ali je Razlika je u tome što su opisani postupci obvezni za osobe sa šećernom bolešću, a zdravima se preporučuje da ih se pridržavaju ... Osnovna načela prehrane za osobe sa šećernom bolešću ... . Ova jednostavna publikacija bit ce neposredna pomoc svima, a posebno osobama sa šecernom bolešcu. Napisana je s namjerom da uputi citatelja u tajne lijecenja šecerne bolesti, i to posebno u male tajne koje donose velik ucinak. U tom procesu sudjeluju... Ovaj priručnik donosi obavijesti i smjernice o pravilnom načinu života osoba sa šećernom bolešću, o sprječavanju i liječenju bolesti, ali je to zapravo ... Prirucnik za dobrobit osoba sa secernom bolescu... ... . U tom procesu sudjeluju... Ovaj priručnik donosi obavijesti i smjernice o pravilnom načinu života osoba sa šećernom bolešću, o sprječavanju i liječenju bolesti, ali je to zapravo...

INFORMACIJA

AUTOR
Gaćina,Snježana
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Priručnik za dobrobit osoba sa šećernom bolešću.pdf

OPIS

Ovaj priručnik donosi obavijesti i smjernice o pravilnom načinu života osoba sa šećernom bolešću, o sprječavanju i liječenju bolesti, ali je to zapravo otvorena knjigazdravoga života ne samo za bolesnike već i za zdrave osobe. Razlika je u tome što su opisani postupci obvezni za osobe sa šećernom bolešću, a zdravima se preporučuje da ih se pridržavaju. U uvodnom je dijelu opisana šećerna bolest i oblici te bolesti. U poglavlju o prehrani opisana su osnovna svojstva namirnica koje trebamo u većim, a koje u manjim količinama kao i tvari koje su nam potrebne u tragovima, te energijska vrijednost pojedinih namirnica. Na jednom su mjestu obuhvaćeni podatci o umjetnim sladilima i dvojbe o njihovoj uporabi. Opisana je važnost provođenja tjelovježbe , važnost stalne edukacije i samokontrole. Opisano je i medikamentno liječenje kao i komplikacije šećerne bolesti. Tu je i poglavlje o šećernoj bolesti kod trudnica, a posebno je poglavlje posvećeno jednoj od najtežih komplikacija šećerne bolesti – promjene na bubrezima. Na kraju se govori o odnosu prema prehrani i prekomjernoj tjelesnoj težini, dakle kako živjeti zdravo.

Želite li pročitati knjigu?Priručnik za dobrobit osoba sa šećernom bolešću u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gaćina,Snježana. Čitati Priručnik za dobrobit osoba sa šećernom bolešću Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE