Priče o hrani – od mesa do moussea

Priče o hrani – od mesa do moussea - Vranešić Bender, Darija | Caritasspiritistcenter.org

...аться со Страницей PRIČE O HRANI - od mesa do moussea в Messenger ... Damares - Na Mesa do Rei (Ao Vivo) - YouTube ... . See more of PRIČE O HRANI - od mesa do moussea on Facebook. Prvi intervju povodom izlaska knjige Priče o hrani objavljen je na T-portalu. Špajza 23. listopada 2013. Priče o hrani: od mesa do moussea. Priče o hrani zapravo su zbirka intrigantnih priča koje otkrivaju što se doista kuha u tvojoj kuhinji. "Priče o hrani" mikroskopski je precizna, ali i sočna zbirka koja otvara nove horizonte spoznaja o hrani i kulinarstvu. Knjiga „Priče o hrani" drugi je hit Darije Vranešić Bender, nutricionistkinj ... Moderna vremena :: Priče o hrani : Od mesa do moussea ... . Knjiga „Priče o hrani" drugi je hit Darije Vranešić Bender, nutricionistkinje s bogatim iskustvom u različitim područjima znanosti, kliničkog rada i Drugi dio prikaz je različitih svakodnevnih namirn...

INFORMACIJA

AUTOR
Vranešić Bender, Darija
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče o hrani – od mesa do moussea.pdf

OPIS

U izboru hrane i njezinoj pripremi zrcali se cjelokupni naš odnos prema društvu i prema nama samima. Zato hrana zaslužuje naše znanje i ljubav. Način na koji autorica uvlači čitatelja u svijet hrane zanimljiv je, dinamičan i nadasve poučan. Knjiga priče o hrani drugi je hit Darije Vranešić Bender, nutricionistkinje s bogatim iskustvom u različitim područjima znanosti, kliničkog rada i konzultantskih aktivnosti. Ova knjiga otvara apetit za znanjem o hrani i čita se u jednom zalogaju. Kako navodi recenzentica, doc.dr.sc. Donatella Verbanac, nalikuje na krimić jer stalno iznosi nove i nove podatke koji privlače pozornost i bude interes za samostalno eksperimentiranje u kuhinji. Knjiga je podijeljena u tri dijela koji nose nazive Kultura prehrane, Simbioza žlice i vilice i Robovi okusa. Prvi dio govori o odnosu čovjeka i hrane kroz neke nove i stare spoznaje o percepciji okusa, psihološkom doživljaju hrane i hranjenja te podastire osnovne činjenice o mediteranskoj prehrani kao zlatnom standardu moderne prehrane – u organoleptičkom i zdravstvenom smislu. Drugi dio prikaz je različitih svakodnevnih namirnica – od kruha i žitarica, preko mesa, ribe, mliječnih proizvoda, piva, vina do različitih dodataka poput šećera, soli, sladila i začina. Sve te namirnice prikazane su kroz prizmu kemije hrane u kuhinji, od povijesnih podataka do moderne molekularne gastronomije. Kemijske promjene koje se zbivaju u hrani tijekom pripreme objašnjene su jednostavno, razumljivo svakome, a oplemenjuju znanje običnih ljudi, kao i profesionalnih kuhara. Treći dio simboličnog naziva „Robovi okusa“ donosi priče o nekim omiljenim jelima i njihovim osobitostima, poput čokolade, juhe, različitih pjenica, emulzija kao što je majoneza ili omiljene ledene delicije sladoleda.

Želite li pročitati knjigu?Priče o hrani – od mesa do moussea u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Vranešić Bender, Darija. Čitati Priče o hrani – od mesa do moussea Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE