Ptice tu oko nas

Ptice tu oko nas - Dolenec, Zdravko | Caritasspiritistcenter.org

...ICE TU OKO NAS I UGROŽENE I ZAŠTIĆENE PTICE HRVATSKE U odličnom stanju Komplet 35 kuna ... PDF Djelovanje UV zračenja na vodenu leću (Lemna minor L.) i jagodu... ... . Ptice tu oko NAS I ugrožene I zaštićene ptice hrvatske. Cijena. 35 kn ~ 5 €. Zdravko Dolenec. Zdravko Dolenec: PTICE TU OKO NAS: priručnik s CD-om za učenike i nastavnike. Ptice tu oko NAS. Priručnik i CD. 93,00 kn. U tekstu su uz kratki opis svake ptice istaknuta staništa u kojima ih možemo naći, kao i detalji o njihovu gniježđenju. Tekst je obogaćen brojnim fotografijama ptica, koje omogućujudjeci lakše prepoznavanj ... Ptice tu oko nas (Zdravko Dolenec) - preuzmite besplatno e-knjige... ... . Tekst je obogaćen brojnim fotografijama ptica, koje omogućujudjeci lakše prepoznavanje u prirodi. Naslov Ptice tu oko nas (Birds around us). Autori Dolenec, Zdravko. Vrsta, podvrsta i kategorija knjige Autorske knjige, prirucnik, strucna. @book{book, author ...

INFORMACIJA

AUTOR
Dolenec, Zdravko
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ptice tu oko nas.pdf

OPIS

Hrvatska pripada europskim zemljama s velikim brojem ptičjih vrsta, ali se njihov broj postupno smanjuje. To se posebice tiče brojnosti primjeraka pojedinih vrsta ptica. Danas je u svijetu opisano oko 9 800 ptičjih vrsta, a u Hrvatskoj je zabilježeno ukupno 379 vrsta ptica. Od toga broja, pticama gnjezdaricaina pripadaju 244 vrste. Ostale ptičje vrste zabilježene su na zimovanju, preletu ili tijekom skitnje. Mnoge su vrste znatno ugrožene i prorijeđene, a neke su i izumrle. U ovom su priručniku dana osnovna obilježja ptica koje obitavaju i gnijezde se u nas, na području gdje živiš, na tvojem putu do škole ili u školskom okruženju. Pomoću ovoga priručnika upoznat ćeš 30 ptičjih vrsta koje se gnijezde na području čitave Hrvatske te još 10 vrsta karakterističnih za kontinentalnu Hrvatsku i 10 vrsta koje se gnijezde samo na području primorske Hrvatske. Prepoznavanju ptica znatno će pridonijeti i priloženi CD sa snimkama ptičjega glasanja. Ptice spomenute u ovome priručniku gnijezde se u naseljima s pripadajućim parkovima, drvoredima, vrtovima ili voćnjacima. Izuzetak je galeb klaukavac koji se gnijezdi na nenaseljenim otocima ili otočićima, ali se tijekom čitave godine zadržava uz priobalna naselja ili u njima. Ovamo nisu uključene ptice vodenih staništa, osim rode, koja se najčešće gnijezdi u neposrednoj blizini čovjeka i divlje patke, sve češće gnjezdarice vodenih površina unutar naselja. Neke vrste ptica navedene kao gnjezdarice kontinentalne Hrvatske gnijezde se mjestimično i na području primorske Hrvatske.

Želite li pročitati knjigu?Ptice tu oko nas u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Dolenec, Zdravko. Čitati Ptice tu oko nas Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE