Tibetanska knjiga mrtvih

Tibetanska knjiga mrtvih - Evans-Wentz, W.Y. | Caritasspiritistcenter.org

...ka knjiga mrtvih tek je jedna od orijentalnih slastica koja se ponudila da utaži vječnu čovjekovu glad za onostranim, a njezina popularnost, i među kršćanskim čitateljima ... Tibetanska knjiga mrtvih | V. J. Evans-Venc | Knjiga Knjiga ... ... Tibetanska knjiga mrtvih by Padmasambhava ... ka knjiga mrtvih tek je jedna od orijentalnih slastica koja se ponudila da utaži vječnu čovjekovu glad za onostranim, a njezina popularnost, i među kršćanskim čitateljima... Tibetanska knjiga mrtvih. 12. UVODNI PREDGOVOR. 25 i 120. Tibetanska knjiga mrtvih. 18. Moramo se, stoga, čuvati zamašnih tvrđenja kad se radi o onome što se može i o... Report "Tibetanska Knjiga Mrtvih". Please fill this form, we will try to respond as soon as pos...

INFORMACIJA

AUTOR
Evans-Wentz, W.Y.
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Tibetanska knjiga mrtvih.pdf

OPIS

Tibetanska knjiga mrtvih, ili, kako se izvorno naziva Bardo Thodol (Oslobođenje slušanjem na posmrtnoj razini), jedinstveno je djelo sakralnog segmenta svjetske književnosti. Knjiga je prevedena na engleski početkom stoljeća (prvo izdanje 1927.godine) zajedničkim radom tibetanskog lame Kazi Dawe Samdupa i izdavača dr. Evans-Wentza. Prijevod je to tibetanskog izvornika, koji pripada tradiciji Mahajana budizma, a Tibetanci su ga oduvijek rabili kao ritualni posmrtni tekst. Lama Kazi Dawa Samdup i Evans-Wentz nadopunili su tekst iz drugih izvornih zapisa Bardo Thodola (što je i u našem izdanju označeno tekstom u zagradi), a pridodali su mu i niz tumačenja koja su potrebita za bolje razumijevanje. Unatoč tomu što je jedna od funkcija teksta da se čita prilikom nečije smrti, bolji poznavatelji učenja tibetanskog budizma, nazvanog lamaizmom, upozoravaju da je poruka Bardo Thodola zapravo upućena i živima, kojima prenosi ne samo filozofiju budizma, već i moralna i ezoterijska učenja o skrivenoj strani ljudske prirode. Jedino u tom svjetlu Bardo Thodol može biti zanimljiv i čitatelju iz Zapadnog svijeta.

Želite li pročitati knjigu?Tibetanska knjiga mrtvih u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Evans-Wentz, W.Y.. Čitati Tibetanska knjiga mrtvih Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE