Židovski Zagreb

Židovski Zagreb - Laslo, Aleksander (ur.) | Caritasspiritistcenter.org

...ki muzej. Podijeli na Twitter. Veselim se Zagrebu kao odredištu gdje se uvijek dobro osjećam i čini se kako je predugo prošlo od zadnjeg puta, iako se radi o nešto više od godinu dana ... Leo Hönigsberg - Wikipedia ... ... Turistička zajednica grada Zagreba | Židovski muzej ... ki muzej. Podijeli na Twitter. Veselim se Zagrebu kao odredištu gdje se uvijek dobro osjećam i čini se kako je predugo prošlo od zadnjeg puta, iako se radi o nešto više od godinu dana. Židovski Zagreb: kulturno-povijesni vodič. "Zamisao je ovog vodiča provesti sve zainteresirane onim područjima kulture i umjetnosti, arhitekture i privrede kojima su Židovi obilježili Zagreb. Predstavljanje kult...

INFORMACIJA

AUTOR
Laslo, Aleksander (ur.)
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Židovski Zagreb.pdf

OPIS

Kulturno-povijesni vodičZamisao je ovog vodiča provesti sve zainteresirane onim područjima kulture i umjetnosti, arhitekture i privrede kojima su Židovi obilježili Zagreb, ali i pokazati što im je Zagreb značio. Čak i letimični pogled na doba u kojem je židovska zajednica u Zagrebu nastajala, rasla i razvijala se, pomoći će u otkrivanju dubokih tragova koje su Židovi ostavili na ovim prostorima. Nažalost, Drugi svjetski rat zaustavio je taj uzlet, a zbog posljedica Holokausta židovska zajednica u Hrvatskoj gotovo je nestala. Zato i ovaj vodič toliko zalazi u prošlost. Mnoge su adrese ugašene, a mnoga su mjesta zaposjeli drugi. U vodiču podsjećamo na njih, a sadašnju topografiju poput sjene natkriljuje povijesna i bivša. Predstavljamo najvažnije javne zgrade i druga, napose umjetnička ostvarenja, djela Židova koja čine urbani i kulturni identitet Zagreba. Predstavljamo i osobe koje su zadužile našu zajednicu i grad. Ali vodič prikazuje i sadašnjost, a u njoj će svatko razabrati našu vjeru u budućnost.

Želite li pročitati knjigu?Židovski Zagreb u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Laslo, Aleksander (ur.). Čitati Židovski Zagreb Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE