Ruski kompjuter

Ruski kompjuter - Mehmedinović, Semezdin | Caritasspiritistcenter.org

...e Ruski kompjuter © Semezdin Mehmedinović i Fraktura, 2011 ... Русские народные музыкальные инструменты - виды... ... ... Ruski kompjuter by Semezdin Mehmedinović ... e Ruski kompjuter © Semezdin Mehmedinović i Fraktura, 2011. Peščanik.net, 26.03.2011. Ruski kompjuter rječito i sažeto govori o Sarajevu, o opsadi i posljedicama rata te zahvaljujući snažnome poetskom jeziku postaje jedna od ključnih knjiga za razumijevanje devedesetih. Ruski kompjuter book. Read 2 reviews from t...

INFORMACIJA

AUTOR
Mehmedinović, Semezdin
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ruski kompjuter.pdf

OPIS

Ruski kompjuter pjesnika Semezdina Mehmedinovića jedna je od onih knjiga koja vam se od prvih redaka uvuče pod kožu. Prepun emocija, taj svojevrsni dnevnik selidbe nastajao je pomalo slučajno, a još je slučajnije iznova pronađen i spašen. Ruski kompjuter govori o sudbini intelektualca, ali i svakoga čovjeka u vremenima rata i izbjeglištva te o potrazi za sigurnošću. Knjiga je nastajala od kolovoza 1995. do kolovoza 1996., u vrijeme kada je Semezdin Mehmedinović otišao iz Sarajeva i odlučio započeti iznova. On traži mjesto tog novog početka od Praga i Zagreba preko Phoenixa i New Yorka pa sve do Washingtona, gdje i danas živi. Ruski kompjuter rječito i sažeto govori o Sarajevu, o opsadi i posljedicama rata te zahvaljujući snažnome poetskom jeziku postaje jedna od ključnih knjiga za razumijevanje devedesetih. Sudbina ovog izuzetnog teksta, poetičnog, dramatičnog i nabijenog emocijama, dokaz je da rukopisi, kao što je Bulgakov rekao, ne gore. A Semezdin Mehmedinović ovim se rukopisom iznova potvrđuje kao jedan od najvažnijih i najboljih suvremenih autora s ovih prostora.

Želite li pročitati knjigu?Ruski kompjuter u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Mehmedinović, Semezdin. Čitati Ruski kompjuter Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE