Bushido – kodeks samuraja

Bushido – kodeks samuraja - Nitobe, Inazo | Caritasspiritistcenter.org

...o je drevni kodeks moralnih načela po kojima su živjeli japanski vitezovi samuraji - hrabri, ponosni i u svojoj lojalnosti gospodarima indiferentni prema boli i smrti ... PDF Kodeks Bushido ... . To nije pisani kodeks; maksime su se prenosile usmenom predajom, a samo su rijetke zabilježene perom nekog slavnog ratnika ili učenjaka. Bushido - kodeks samuraja, japanskih ratnika i vitezova, nije nepoznat našem zapadnom kulturnom krugu. Kodeks viteškog ponašanja, koji je bio moralni oslonac srednjovjekovnih japanskih ratnika, svojom mističnom ljepotom privlači pažnju onih koji tragaju za višim ... Knjiga Bushido - kodeks samuraja Inazo Nitobe | Knjižara ... ... . Kodeks viteškog ponašanja, koji je bio moralni oslonac srednjovjekovnih japanskih ratnika, svojom mističnom ljepotom privlači pažnju onih koji tragaju za višim ljudskim vrijednostima. Bushido je drevni kodeks moralnih načela po kojima su živjeli i umirali japanski vitezovi samuraji - hrabri, ponosni i u svojoj odanosti gospodarima ravnodušni prema boli i smrti. To nije pisani kodeks, već se prenosio usmenom predajom, a samo su rijetke...

INFORMACIJA

AUTOR
Nitobe, Inazo
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Bushido – kodeks samuraja.pdf

OPIS

Bushido je drevni kodeks moralnih načela po kojima su živjeli japanski vitezovi samuraji – hrabri, ponosni i u svojoj lojalnosti gospodarima indiferentni prema boli i smrti. To nije pisani kodeks; maksime su se prenosile usmenom predajom, a samo su rijetke zabilježene perom nekog slavnog ratnika ili učenjaka. Bushido nije djelo jednog mozga, niti je utemeljen na životu jedne osobe, već je izdanak dugih stoljeća vojničkog života. Inazo Nitobe upoznaje nas s izvorima bushida, vrlinama koje je njegovao i velikim utjecajem koji je ovaj kodeks imao na cijeli japanski narod i njegovu povijest i kulturu u čije je temelje utkan.

Želite li pročitati knjigu?Bushido – kodeks samuraja u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Nitobe, Inazo. Čitati Bushido – kodeks samuraja Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE