Feminizam i kako ga steći

Feminizam i kako ga steći - Knežević, Đurđa | Caritasspiritistcenter.org

...am je naziv za skupinu političkih pokreta kojima je cilj društvena, socijalna, politička i ekonomska ravnopravnost spolova, odnosno izjednačavanje prava žena s pravima muškaraca ... Đurđa Knežević: Feminizam i kako ga steći ... . Iako početak feminističkog pokreta smještamo u 19. stoljeće... Feminizm (łac. femina „kobieta") - szereg ruchów społecznych i politycznych oraz ideologii, które łączy wspólny cel, czyli zdefiniowanie, uzyskanie i utrzymywanie równości płci pod względem politycznym, ekonomicznym, osobistym i społecznym. Feminizam i kako ga steći nevjerojatno precizno detektira intelektualno i moralno stanje Hrvatske u novome tisućljeću. Godine 2012. kada izlazi knjiga Đurđe Knežević F ... Feminizam i kako ga steći HR | Đurđa Knežević [Knežević, Đurđa] ... . Feminizam i kako ga steći nevjerojatno precizno detektira intelektualno i moralno stanje Hrvatske u novome tisućljeću. Godine 2012. kada izlazi knjiga Đurđe Knežević F...

INFORMACIJA

AUTOR
Knežević, Đurđa
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Feminizam i kako ga steći.pdf

OPIS

Koliko se god činilo da je borba za ženska i manjinska prava pitanje koje je riješeno još u drugoj polovini dvadesetog stoljeća, svakodnevna praksa pokazuje da su čak i društva tzv. zapadnoeuropske demokracije daleko od pravednosti i istopravnosti kad je o spolovima riječ. U Hrvatskoj su žene u još lošijem položaju, bez obzira na zakonske stečevine. Problemi s kojima se susreću na poslu, u javnom životu, a ponajviše u četiri zida često su prešućeni ili se o njima piše tek sporadično i prigodničarski. Feminizam i kako ga steći Đurđe Knežević, istaknute feministkinje i aktivistice, pokazuje koliko je stvari još uvijek neriješeno. Tekstovi u knjizi beskompromisno razobličuju sve licemjerje našega društva, svu lažnu brigu te sve vidljive i, još važnije, nevidljive užase koji nas okružuju. Feminizam i kako ga steći nevjerojatno precizno detektira intelektualno i moralno stanje Hrvatske u novome tisućljeću. Đurđa Knežević, brutalno otvorena, kirurški precizna i kristalno jasna, u svojim tekstovima ne štedi nikoga – ni sustav, ni muškarce, niti žene same. U knjizi Feminizam i kako ga steći Đurđa Knežević pokazuje da je stalno i iznova potrebno upozoravati na sve mane sustava te da je nužno govoriti o problemima kako bi oni postali vidljivi, ali i da bi ih se počelo rješavati.

Želite li pročitati knjigu?Feminizam i kako ga steći u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Knežević, Đurđa. Čitati Feminizam i kako ga steći Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE