Povijest povijesti

Povijest povijesti - Burrow, John | Caritasspiritistcenter.org

...i iz povijesti. Atentator na Roberta F. Kennedyja ipak neće na slobodu: Vremešni gospodin je još uvijek ... Povijest Povijesti [143ggkqwyjnj] ... ... Kalifornijski odbor za pomilovanje predložio je u kolovozu 2021. uvjetno puštanje Sirhan... Povijest ili historija u hrvatskom jeziku ponekad se razgovorno koriste kao istoznačnice za prošlu zbilju (lat. res gestae: djela), ali danas uvelike prevladava povijest. U stručnom nazivlju oni označavaju dva različita pojma: povijest prošlu zbilju, a historija humanističku znanost koja proučava tu zbilju. Original Title. Povijest povijesti umjetnos ... Povijest - Wikipedija ... . Original Title. Povijest povijesti umjetnos...

INFORMACIJA

AUTOR
Burrow, John
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest povijesti.pdf

OPIS

Epovi, kronike, romanse i ispitivanja od Herodota i Tukidida do dvadesetog stoljeća Povijest se obično klasificira kao humanistička znanost, no John Burrow dokazat će nam da je pisanje povijesti zapravo pravo umjetničko djelo. Umjetničko djelo čije sastavljanje zahtijeva uporabu rigorozne metode, discipline i posebno, analitičku sposobnost. Upravo takvo umijeće razlikuje zapise Herodota i Tukidida od mezopotamskih spisa, koje sam autor radije naziva čuvarima činjenica no povjesničarima. Dok Burrow istražuje povijesne zapise jednog Livyja, Bedea, McCaulayja i povjesničare 20. stoljeća poput Huizinge i Blocha, čitatelj ima priliku osvjedočiti se u fascinantnu evoluciju različitih historiografskih trendova. Neki vide povijest kao božanski plan na djelu. Ostali su svojevrsni militantni sekularisti s teorijom o neprestanom razvoju Čovjeka. Ono što, međutim, ujedinjuje sve velike povjesničare jest iskreni trud da pronađu sakriveno značenje iza određenih događaja koje nam može pomoći shvatiti kako pojedinci funkcioniraju kao društveni pokretači. Povijest povijesti knjiga je od iznimne važnosti za povjesničare i ostale stručnjake, no i laike koji mogu steći neprocjenjiv uvid u Burrowovu iznimnu analizu velikih povijesnih zbivanja i onih koji su o njima pisali. Podsjetit će nas koliko često svjedočanstva i zapisi velikih povjesničara podsjećaju na velika djela književnosti i koliko povijesna činjenica može biti važna za razvoj kulture i sudbinu nacija. Ova knjiga predstavlja vrhunac misli jednog od najcjenjenijih intelektualnih povjesničara svoje generacije, remek-djelo koje u sebi sažima 2.500 godina povijesnih zapisa. Biblioteka Facta s ponosom ga predstavlja u prijevodu Maje Kućan.

Želite li pročitati knjigu?Povijest povijesti u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Burrow, John. Čitati Povijest povijesti Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE