Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura

Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura - Ćurčić, Slobodan | Caritasspiritistcenter.org

...scanska i vizantijska arhitektura. Detalji ... Византијаска архитектура ... . Autor Gradjevinska knjiga. Knjiga sadrži sedam poglavlja: Hrišćansko graditeljstvo pre Konstantina; IV vek; V vek; Ranovizantijsko graditeljstvo; Crkveno graditeljstvo posle Justinijana; Srednjovizantijska arhitektura od makedonskih careva do... Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura. Ričard Krauthajmer , Slobodan Ćurčić. Izdavač: Građevinska knjiga. Razlozi za takvo viđenje stvari nalaze ... PDF Ranohrišćanska i vizantijska umetnost ... . Razlozi za takvo viđenje stvari nalaze se u činjenici što hrišćanska arhitektura na istoku nastavlja principe ...

INFORMACIJA

AUTOR
Ćurčić, Slobodan
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura.pdf

OPIS

Knjiga, danas već klasik u oblasti kojom se bavi, predstavlja koherentni pregled istorije i prati promene koje su se odigravale u ranohrišćanskoj i vizantijskoj arhitekturi, od Rima (uključujući i ranu crkvu Sv. Petra) i Milana, do severne Afrike, zatim od Carigrada do Grčke i Balkana, preko Egipta i Jerusalima, pa sve do sela i manastira u Siriji, Maloj Aziji, Jermeniji i Mesopotamiji. Za ovo četvrto izdanje, profesor Ričard Krauthajmer u saradnji sa kolegom profesorom Slobodanom Ćurčićem sa Prinston univerziteta, izvršio je temeljitu reviziju, a knjiga je osavremenjena uz pomoć oko 700 napomena, konceptovanih u vidu informacija većeg obima, kao i pomoću 400 ilustracija, čime je postignuta ravnoteža između ondašnjih istraživanja i podataka koje knjiga sadrži.

Želite li pročitati knjigu?Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Ćurčić, Slobodan. Čitati Ranohrišćanska i vizantijska arhitektura Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE