Kocka li se bog? 2.izd.

Kocka li se bog? 2.izd. - Stewart, Ian | Caritasspiritistcenter.org

...ocka li se Bog?" otkriva čudnovat svemir u kojemu ništa nije onako kako izgleda ... Topishmoqlar javoblari bilan | Topishmoqlar to'plami javoblari bilan. ... . Iz običnih geometrijskih likova nastaju beskrajno Ian Stewart ... Knjiga "Kocka li se Bog?" ujedinjuje dvije teme: prva je objašnjenje matematičkog pojma determinističkog kaosa i njegove prirodnosti i neizbježnosti... Postuma II XVI - Tin Ujević. Forum, 12/1962 - Marijan Matković (ur.) Jen do dobrých rukou věnuji asi 2 letého kocourka Sunnyho. Je to parťák do nepohody, velký mazel, kontaktní, hravý, očkovaný, kastr ... Kočky inzerce - Zvířata | Bazoš.cz ... . Je to parťák do nepohody, velký mazel, kontaktní, hravý, očkovaný, kastrovaný, čistotný a vychovávaný v bytě. Naučený na kočkolit. Je to původně nalezenec, koťátko, které...

INFORMACIJA

AUTOR
Stewart, Ian
DIMENZIJA
2,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kocka li se bog? 2.izd..pdf

OPIS

“Vi vjerujete u Boga koji se kocka, a ja u potpuni zakon i red.” -Albert EinsteinZbog znanosti kaosa znanstvenici danas ponovno dovode u pitanje Einsteinovu temeljnu pretpostavku o ponašanju svemira. Teorija kaosa pokazala je da i jednostavni sustavi koji se ravnaju prema preciznim zakonima ipak mogu djelovati nasumično. Kocka li se Bog? otkriva čudnovat svemir u kojemu ništa nije onako kako izgleda. Iz običnih geometrijskih likova nastaju beskrajno kompleksne strukture poznate kao fraktali, a zbog zamaha leptirovih krila mijenja se vrijeme na drugom kraju svijeta. Kaos je svuda oko nas: od kapanja slavine i kotrljanja bilijarskih kugli do kretanja cijena na svjetskim burzama i gibanja nebeskih tijela – ništa se ne ponaša potpuno predvidljivo. Kako Ian Stewart pokazuje u ovom pristupačnom ali podrobnom djelu, ključ za taj kaotični svijet leži u pojmu kaosa, jednom od najuzbudljivijih dostignuća znanosti posljednjih desetljeća. Novo, izmijenjeno i dopunjeno izdanje sadrži tri nova poglavlja o upravljanju kaotičnim sustavima i predviđanju njihova ponašanja. Uključeni su novi podaci o Sunčevom sustavu te prikaz teorije kompleksnosti. “Izvrstan uvod u jednu kompleksnu temu.” -New Scientist“Za one koji imaju bar osnovna matematička znanja, za učitelje, znanstvenike i studente, za sve osobe živa duha, Stewart pokazuje kako funkcionira kaos.” -The Times Higher Education SupplementIan Stewart je britanski profesor matematike i član Kraljevskog društva. Knjigom Kocka li se Bog? proslavio se kao pouzdan, čitak i duhovit pisac. Autor je još niza znanstvenih i znanstveno-popularnih knjiga, a za doprinose znanosti nagrađen je i Zlatnom medaljom Instituta za matematiku i njezine primjene (2000).

Želite li pročitati knjigu?Kocka li se bog? 2.izd. u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Stewart, Ian. Čitati Kocka li se bog? 2.izd. Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE