Split za početnike

Split za početnike - Baretić, Renato | Caritasspiritistcenter.org

...a početnike je poučnozabavni vodič koji je nastao zajedničkim snagama iz pera novinara i pisaca Renata Baretića i Ivice Ivaniševića ... Lake i za početnike: Hrskave lepinje premazane belim... - Objektiv ... . Radi se, kako i naslov sugerira, o priručniku za početničko... Poučnozabavni vodič "Split za početnike" nastao je zajedničkim snagama iz pera novinara i pisaca Renata Baretića i Ivice Ivaniševića. O Splitu je već napisano mnogo ozbiljnih, temeljitih... Split za početnike book. Read ... Samo za početnike: 9 koraka za isplativ uzgoj kokošaka ... ... Split za početnike book. Read...

INFORMACIJA

AUTOR
Baretić, Renato
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Split za početnike.pdf

OPIS

Jeste li znali da će vam sugovornik u Splitu izrazom “A?” poručiti da vas nije najbolje čuo, izrazom “AE!” ili “E!” izraziti suglasnost s vašim stavom, izrazom “EEE…” se naizgled složiti s vama, ali izraziti i stanovitu sumnju u vašu tvrdnju, a izrazom „AJME!“ podijeliti s vama čitav spektar osjećaja – od veselja ili užasa do straha ili ushita?Nepretenciozni i poučnozabavni vodič Split za početnike nastao zajedničkim snagama iz pera novinara i pisaca Renata Baretića i Ivice Ivaniševića, dobrohotni je pokušaj uravnoteženja odnosa prema gradu kojeg i obožavatelji i mrzitelji tretiraju s podjednakim manjkom zdrava razuma. O Splitu je već napisano mnogo ozbiljnih, temeljitih, učenih i mudrih knjiga, no autori poručuju da Split za početnike nije jedna od njih. Radi se tek, kako i naslov sugerira, o priručniku za početničko, površinsko snalaženje u jednom starom, vazda vrijućem gradu. Osim osnovnih izraza razumijevanja u Splitu, vodič Split za početnike upoznat će čitatelje i s mnogim drugim, Splitu svojstvenim pojavama, pojmovima i osobama. Saznat će što se zapravo događa kada Splićanin nekoga uvati u đir, i kako se u slučaju da zapuše jugo najpametnije kloniti svih, posebice onih sa smiješkom na licu. Čitatelji će opaziti da su rubne pojave, fenomeni i osobe često dobili izdašniji prostor od događaja i aktera čiji je povijesni značaj nesumnjivo mnogo veći. Autori poručuju da su time samo htjeli upozoriti na činjenicu kako povijest jednoga grada nije skup činjenica o velikim i važnim zbivanjima te njihovim pokretačima: historija se događa i na sporednim kolosijecima života, pišu je i ljudi iz partera, s margine, mali i obični, baš kao i oni veliki i neobični. Brojne podatke, manje poznate široj javnosti, autori su pronalazili na raznim stranama, često ni sami dotad ne znajući za njih, a temeljna namjera bila je iznjedriti štivo ugodno za čitanje, koje će zrcaliti ponešto od duha grada i njegovih stanovnika. A za sve koji će „grintati“ kako neki bitni pojmovi nisu ušli u ovu knjigu, na kraju su rezervne stranice s abecedarijem i odgovarajućim prostorom, tako da joj i sami, svojim upisima, mogu pridonijeti.

Želite li pročitati knjigu?Split za početnike u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Baretić, Renato. Čitati Split za početnike Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE