Društvo umora

Društvo umora - Byung-chul, Han | Caritasspiritistcenter.org

... je esej "Društvo umora" koncizno misaono tkanje s temeljnom tezom kako današnje društvo uspjeha, temeljeno na "ekscesu pozitiviteta", proizvodi ekstremni umor i iscrpljenost, dok je bivanje ... Osam simptoma hroničnog umora ... ... Byung-Chul Han: Društvo umora - Antikvarijat Biblos ... je esej "Društvo umora" koncizno misaono tkanje s temeljnom tezom kako današnje društvo uspjeha, temeljeno na "ekscesu pozitiviteta", proizvodi ekstremni umor i iscrpljenost, dok je bivanje... Han u svojemu eseju Društvo umora polazi od jednostavne premise: današnjim društvo vlada imperativ „trebati". Za razliku od disciplinarnog društva zabrane koje, Hanovim riječima... Cijeli je esej "Društvo umora" koncizno misaono tkanje s temeljnom tezom kako današnje društvo uspjeha, temeljeno na "ekscesu pozitiviteta", p...

INFORMACIJA

AUTOR
Byung-chul, Han
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Društvo umora.pdf

OPIS

Društvo umora Han u svojemu eseju Društvo umora polazi od jednostavne premise: današnjim društvo vlada imperativ trebati. Za razliku od disciplinarnog društva zabrane koje, Hanovim riječima, stvara luđake i kriminalce, današnje društvo uspjeha stvara depresivce i gubitnike. Subjekt uspjeha neprestance je izložen zahtjevu za unaprijeđenjem, nadilaženjem samoga sebe, maksimizacijom svojega učinka, što dovodi do sindroma sagorijevanja ili burnouta. Suočen nekada s disciplinom, subjekt je zadržavao prostor negativiteta, međutim animal laborans kasne modernosti doveden je u situaciju da izrabljuje samoga sebe i to svojevoljno. Autoagresija koja je odlika psihičkog aparata takvog subjekta na koncu ga iscrpljuje i čini nesposobnim za život. Umor društva uspjeha samotni je umor. Nasuprot toga umora, Han zagovara umor koji se okreće od Ja i otvara svijetu, pripušta Drugoga. Taj umor poziva na usporavanje, osvrtanje, uspostavu zajednice umornih.

Želite li pročitati knjigu?Društvo umora u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Byung-chul, Han. Čitati Društvo umora Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE