Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu

Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu - Horvat, Lea | Caritasspiritistcenter.org

...čni savjeti Lee Horvat izvrsno su istraženi i znanstveno potkrijepljeni tekstovi o mnogostrukosti u kojima povezuje "visoku" i "nisku" kulturu, življeno iskustvo s filozofskim promišljanjima, pokazujući da se uzvišeno i banalno stalno isprepleću i da je oboje natopljeno ... Znate li kako odabrati najbolju kosilicu za vašu okućnicu? | 24sata ... ... Nepraktični savjeti Lee Horvat pravi su mali efemerni spektakl. Kad se idući put budete vozili dizalom, spuštali stepenicama, kad obučete majicu cvjetnog uzorka ili odlučite pospremiti kuhinju, sjetit ćete se knjige Lee Horvat Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu: feministička čitanja ženske... Lea Horvat čitaocima u Hrvatskoj poznata je kao jedna od autorki s portala Muf i Krilo. Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu: Feministička čitanja žen ... PDF Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu ... ... Lea Horvat čitaocima u Hrvatskoj poznata je kao jedna od autorki s portala Muf i Krilo. Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu: Feministička čitanja žen...

INFORMACIJA

AUTOR
Horvat, Lea
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu.pdf

OPIS

Svakodnevica ima brojna lica. Mijenjanje pelena, vožnja dizalom, čitanje, šivanje, kupovanje u supermarketu – stvari koje radimo svaki dan nevidljive su i nevažne, toliko bliske da ih i ne primjećujemo, a opet su tu, bilo da ih ponavljamo ili im pružamo otpor, određuju nam živote. O svakodnevnim praksama življenja nije lako pisati, no povjesničarka svakodnevice Lea Horvat na to se odvažila i u zbirci popularnoznanstvenih eseja Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu: feministička čitanja ženske svakodnevice uspjela pokazati koliko su svakodnevne prakse povezane sa ženskim životima. Krećući od osobnog iskustva, autorica se osvrće na naizgled banalne pojave, prokazujući ideološke silnice koje stoje iza svake od njih. Opisuje slobodu koju joj pruža vožnja bicikla ili pohađanje čitateljskog kluba, potragu za arhitekticama i njihovim intervencijama u prostor, rađanje u feminističkoj rađaonici i svoj posjet Černobilu. Nepraktični savjeti Lee Horvat pravi su mali efemerni spektakl. U ovim dobro istraženim i znanstveno potkrijepljenim tekstovima o mnogostrukosti života autorica povezuje visoku i nisku kulturu, življeno iskustvo s filozofskim promišljanjima, pokazujući da se uzvišeno i banalno stalno isprepleću i da je oboje natopljeno podjednako dubokim značenjima. Kad se idući put budete vozili dizalom, spuštali stepenicama, kad obučete majicu cvjetnog uzorka ili odlučite pospremiti kuhinju, sjetit ćete se knjige Lee Horvat Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu: feministička čitanja ženske svakodnevice .

Želite li pročitati knjigu?Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Horvat, Lea. Čitati Nepraktični savjeti za kuću i okućnicu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE