Tko je tu, odavde je

Tko je tu, odavde je - Gunjević, Boris | Caritasspiritistcenter.org

...teologa Borisa Gunjevića i profesora Predraga Matvejevića provokativna naslova Tko je tu, odavde je - povijest milosti čini osam eseja ... Hrvat u Bejrutu: 'Jedan je naš ozlijeđen. Ovdje je kaos' - Večernji.hr ... . Djelo problematizira pitanje identiteta i povijesti u Europi kroz prizmu odnosa Mediterana i Balkana pokušavajući u tom prostoru konstruirati primjerenu teologiju. I dokle ćemo danas, brinući mnogo krupnije brige životne, lizati i tu živu ranu: znati ko si. Čiji si ti, mali?! Je li nam baš to 'o glavu pitanje ostalo', da se želimo Koliko mi, Gospode! ovih dana, dok knjigu Borisa Gunjevi ... Boris Gunjević, Predrag Matvejević: Tko je tu, odavde je ... . Čiji si ti, mali?! Je li nam baš to 'o glavu pitanje ostalo', da se želimo Koliko mi, Gospode! ovih dana, dok knjigu Borisa Gunjevića i Predraga Matvejevića čitam, njen naslov dušu miluje. "tko je tu, odavde je... Start by marking "Tko je tu, odavde je" as Want to Read Reader Q&A. To ask other read...

INFORMACIJA

AUTOR
Gunjević, Boris
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Tko je tu, odavde je.pdf

OPIS

Knjigu teologa Borisa Gunjevića i profesora Predraga Matvejevića provokativna naslova Tko je tu, odavde je – povijest milosti čini osam eseja. Djelo problematizira pitanje identiteta i povijesti u Europi kroz prizmu odnosa Mediterana i Balkana pokušavajući u tom prostoru konstruirati primjerenu teologiju. Riječ identitet i idiot dolaze iz istoga korijena pa je stoga namjera autora načiniti nacrt jedne ekumenske i inkluzivističke teologije koja Drugog ne bi smatrala idiotom. Ova knjiga je i odgovor na pitanje kako bi trebala izgledati jedna posve lokalna, eksperimentalna i minimalistička teologija na granici Europe, Mediterana i Balkana. Tko je tu, odavde je ujedno je teološka kritika povijesti i kulture pisana s pozicije marginalnih gubitnika, izdajnika i apatrida koji su nasilno izbačeni iz povijesti. Riječ je o ehu molitve onih čiji glas ne želimo čuti i čiju teološku praksu ne želimo vidjeti.“Rasprave koje se danas vode između ateista i vjernika držim pogrešnima i neumjesnima. Jedni i drugi žele agresivno pokazati kako su u pravu, s time da vjernici apologetski uvijek i iznova iz Božje obitelji isključuju one koji sumnjaju i koji nisu sigurni u postojanje smisla. Apologetika nikoga nije uvjerila ni u što, bilo da je kršćanska ili ateistička. Zato je iznova važno misliti teologiju koja ne mora biti inherentno apologetska i defenzivna jer teologija nema što braniti.” Boris Gunjević (iz Predgovora)

Želite li pročitati knjigu?Tko je tu, odavde je u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gunjević, Boris. Čitati Tko je tu, odavde je Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE