Nevjeste lugova

Nevjeste lugova - Džubran, Halil | Caritasspiritistcenter.org

...e lugova - Otac joj je umro dok je bila u kolijevci, a majka joj je umrla prije no što je zašla u desetu godinu života ... Nevjeste lugova halil džubran ... ... Nevjeste lugova autora Halil Džubran | najbolje knjige | eknjizara.hr ... e lugova - Otac joj je umro dok je bila u kolijevci, a majka joj je umrla prije no što je zašla u desetu godinu života. Nevjeste lugova. Izrastajući na bogatoj tradiciji arapske književnosti te njenom razigranom i bujnom verbalizmu, Džubran i ovom knjigom ostaje dosljedan svojim orijentalnoislamskim sklonostima. Nevjeste lugova halil d...

INFORMACIJA

AUTOR
Džubran, Halil
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Nevjeste lugova.pdf

OPIS

Otac joj je umro dok je bila u kolijevci, a majka joj je umrla prije no što je zašla u desetu godinu života. Ostala je siroče u kući jednoga siromašnog susjeda koji se izdržavao sa ženom i malom djecom plodovima s farme izolirane u lijepim libanonskim planinama. Otac je umro ne ostavivši joj ništa osim svoga imena i jedne straćare podignute medu orasima i topolama, a majka je umrla ne ostavljajući joj ništa osim suza očaja i poniženja siročeta, tako da je poslala tuđinka u vlastitome zavičaju, usamljena medu tim visokim stijenama i isprepletenim stablima. Svakoga jutra bosonoga je gazila rosu za kravom prema kraju doline gdje je bila obilna ispaša, sjedala u sjenku pod granjem pjevajući s pticama, skačući s potocima, zavideći kravi na obilnoj hrani, promatrajući rast cvijeća i lepršanje leptira.

Želite li pročitati knjigu?Nevjeste lugova u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Džubran, Halil. Čitati Nevjeste lugova Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE