Morčić

Morčić - Gervais, Drago | Caritasspiritistcenter.org

...n Morčić 51 000 Rijeka, Croatia Milice Jadranić 2 Tel ... Meni , naruči i plati online Restoran Morcic ... .: 051/644-060 Tel.: 091/8980-191 . [email protected] NOVOST! Gotovina, kartica ili prijenos Naruči online Morčić. Morčić je vrsta hrvatskog autohtonog pučkog nakita, jedan od najprepoznatljivijih simbola Rijeke, Kvarnera i Hrvatskog Primorja. Pored svoje estetske i ukrasne namjene, taj je nakit također bio vidljivi znak identiteta, oznaka pripadnosti Rijeci, Kvarneru i općenito primorskim krajevima. morČiĆ / prsten Morčići , Tradicionalni hrvatski n ... Morčići / Tradicionalni hrvatski nakit - Zlatarnica Jozef ... ... . morČiĆ / prsten Morčići , Tradicionalni hrvatski nakit , Zlatno prstenje Za informacije o internet prodaji, cijeni i ostalim podacima o proizvodu, molimo popunite kontakt obrazac "POŠALJI UPIT" ili nas kontaktirajte na email: [email protected] Naušnice Morčić 8. Regular Price kn1.860,00 Sale Price kn1.395,00. Kupi. Kolekcija zlatni Morčići je zapravo nakit koji je nastao na području Rijeke i Kvarn...

INFORMACIJA

AUTOR
Gervais, Drago
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Morčić.pdf

OPIS

Morčić Slikovnica Morčić u novome ruhu! Drago Gervais (Opatija, 1904.- Sežana, 1957.) antologijski je čakavski pjesnik, a njegovi poznati stihovi o Morčiću objavljeni su davno, prije 38 godina i u ruhu slikovnice. No, svako vrijeme vraća se svom antologijskom pjesniku ‒ pred nama je sada slikovnica mladoga slikara Vedrana Ružića (također, Opatijca) koji Morčića prikazuje na svoj način, u skladu s vremenom u kojem živi i stvara. U ovoj je slikovnici Vedran ispričao Gervaisovu priču o Morčiću likovnim jezikom u kojem je sve živo, kreće se, govori (komunicira između sebe i s onim tko gleda/sluša/čita), boje su ovdje tople, životne, svijetle, i sve to odražava specifičnu Gervaisovu naraciju punu humora i topline. Vedranov Morčić, u prisnu dijalogu s Gervaisovim stihovima, poziva na pokret, igru, i to ekspresivnim crtežima koji se nižu kao filmski kadrovi jedne živahne i vesele anegdote. (iz recenzije – doc.dr.sc. Vjekoslava Jurdana)

Želite li pročitati knjigu?Morčić u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gervais, Drago. Čitati Morčić Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE