Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše

Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše - Veličan, Boris | Caritasspiritistcenter.org

...lijepo, ali svugdje je najljepše je knjiga napisana u suautorstvu s Robijem V ... Doma je lijepo,ali SvUgDjE je najljepše! - Miriam Matkovic ... ... . i sjenom, povremenim "slijepim" suputnicima, knjiga jedne luckaste glave koja peripatetički traži istinu raspravljajući u sebi i pred vama, knjiga opremljena s nekih 150 odličnih fotografija, jednom pjesmom i ludom željom - da se putuje, jer se može. Boris Veličan svjetski je putnik, putopisac, novinar, producent, asistent, hedonist i avanturist, ali najvažnije muž i otac. Boris nam je ispričao kako uspijeva spojiti sve te uloge, kako se provodi n ... Rijetko što... - "Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše!" ... . Boris nam je ispričao kako uspijeva spojiti sve te uloge, kako se provodi na putovanjima te zašto njegove knjige ne govore. :) Borisove avanture možete pratiti na Facebook stranici Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše. Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše Boris Veličan Odavde do tralala Boris Veličan M...

INFORMACIJA

AUTOR
Veličan, Boris
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše.pdf

OPIS

Treća putopisna knjiga Borisa Veličana Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše, vraća ovog avanturistu, filmskog producenta i putopisca njegovu i općeljudskom ishodištu, hodanju, pješačenju u najkicama (Nikeicama), nekom drugom osjeća(n)ju vremena i prostora. Naime, nakon što je u prvoj knjizi Meni je svaki dan nedjelja prikazao svoje pješačenje od Petrograda do Pariza, u ovoj nam prikazuje svoj novi tromjesečni žuljeviti pothvat: pješačenje od Zagreba preko Velebita i spust do Zadra, pa trajektom do Ancone, onda opet na noge preko Italije i Sicilije do Tunisa i simboličke dine usred Sahare koja označava kraj puta. Ovaj put Veličanovo nimalo veličanstveno pješačenje poprima oblik hodočašća preko planina, mora, Vječnog grada i Vatikana prema Sahari, prema ničemu ili prema onome gdje čovjek može biti na miru sa samim sobom, ali izgleda da čovjek nikada nije sasvim sam, ni kada bježi od sebe, a kamoli kada zaviruje u sebe. Veličanov putopis, koji već zbog poduzetih napora čovjek mora cijeniti, više govori o putopiscu i ljudima koje sreće – po tome je ultimativno human – nego o krajevima kroz koje on gazi i njihovoj povijesti i kulturi. Po karakteru jebivjetar i antielitist, Veličan pikarski lakrdija i uz put se izruguje s luksuzom i konzumerizmom, s represivnim sistemima i institucijama, čak i psima na lancima, anarhoidno švrlja svojim stazama i bogazama, ne slučajno u karaoke baru pjeva baš Sinatrin My way. Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše je knjiga napisana u suautorstvu s Robijem V. i sjenom, povremenim ‘slijepim’ suputnicima, knjiga jedne luckaste glave koja peripatetički traži istinu raspravljajući u sebi i pred vama, knjiga opremljena s nekih 150 odličnih fotografija, jednom pjesmom i ludom željom – da se putuje, jer se može.

Želite li pročitati knjigu?Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Veličan, Boris. Čitati Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE