Mitologija

Mitologija - Kershaw, Steve | Caritasspiritistcenter.org

...ja (ili hr. pričoslovlje ili bajoslovlje) je znanost koja proučava priče fantastičnog sadržaja u kojima su junaci bogovi, polubogovi, heroji i slično ... Nova Akropola - Mitologija drveća ... . Te priče bilježi mit, legenda, tradicija, usmena predaja i drugo.. Pored toga, mitologijom se naziva i skup mitova neke religije, etničke skupine ili geografskih cjelina. mitologija (mito- + -logija), sustavno proučavanje mitova, njihova sadržaja, oblika, značenja i postanka. U tom smislu mitologija se razlikuje od mitografije, tj. bilježenja mitova. Budući da naziv mitologija znači i predmet proučavanja (skup mitova) i di ... Slavenska mitologija • Mitologije ... . U tom smislu mitologija se razlikuje od mitografije, tj. bilježenja mitova. Budući da naziv mitologija znači i predmet proučavanja (skup mitova) i disciplinu koja se njime bavi, nije uvijek terminološki prikladan. Grčka mitologija sastoji se od mitova o bogovima i herojima, a korijen joj je u vjerovanju starih Grka.Grčki bogovi izgledali su kao ljudi, imali vrline i mane kao ljudi, razlikovali su se po tome što su bili besmrtn...

INFORMACIJA

AUTOR
Kershaw, Steve
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Mitologija.pdf

OPIS

Upoznajte živote pedeset najmoćnijih bogova i božica, zemaljskih smrtnika i zastrašujućih čudovišta te otputujte u vrijeme stare Grčke. Od neustrašive i goropadne Atene do odvažnog Odiseja i njegova veličanstvenog povratka kući, ovo je savršena prigoda da upoznate pedeset najuzbudljivijih likova grčke mitologije. Uz živopisne ilustracije izvanredno nadarene Victorije Topping i tekstove dr. Stephena Kershawa, pripremite se za zanimljivo putovanje u svijet legendarnih, junačkih, a katkad i jezovitih života smrtnika, čudovišta i bogova.

Želite li pročitati knjigu?Mitologija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kershaw, Steve. Čitati Mitologija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE