Heronejski lav

Heronejski lav - Kranjčević, Silvije Strahimir | Caritasspiritistcenter.org

...ski lav Silvije Strahimir Kranjčević U mjesečevu svijetlu, u tajnoj drijema noći Kaprena, selo malo, na prahu Heroneje ... Silvije Strahimir Kranjčević - Wikipedija ... . To bajni joj je ležaj u magičnoj bljedoći, A pokrila se plaštem od grimiz-epopeje. O, kakav grimiz to je, o, kako se rumeni Neizblijedjela krvca, što nekada poteče Za grčku zemlju dragu na krvavoj areni, Silvije Strahimir Kranjčević — Heronejski lav — Tekst Silvije Strahimir Kranjčević Heronejski lav Broj otvaranja: 4226 Učitava se... U mjesečevu svijetlu, u tajnoj drijema noći Kaprena, selo malo, na prahu Heroneje. To bajni joj je ležaj u magično ... Heronejski lav zbirka pjesama, Silvije Strahimir ... ... ... U mjesečevu svijetlu, u tajnoj drijema noći Kaprena, selo malo, na prahu Heroneje. To bajni joj je ležaj u magičnoj bljedoći, A pokrila se plaštem od grimiz-epopeje. O, k...

INFORMACIJA

AUTOR
Kranjčević, Silvije Strahimir
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Heronejski lav.pdf

OPIS

Heronejski lav sadržava pjesme objavljene u autorovim pjesničkim zbirkama, Bugarkinje , Izabrane pjesme , Trzaji , Pjesme , te pjesme iz pjesnikove književne ostavštine u izboru Daniela Miščina. Gledajući ga u njegovim najvažnijim, antologijskim pjesmama, on je pjesnik titanske snage i hrabrosti za suočenje sa svim posljedicama najdubljih egzistencijalnih, socijalnih i metafizičkih pitanja. Zasigurno nije pjesnik plitkih odgovora, a sigurno jest pjesnik dubokih pitanja. I kao da se u Heronejskom lavu kristalizira cijelo njegovo pjesništvo: tajanstvena svjetlost mjesečine i čežnja za idealom slobode uronjena u kontekst antičke povijesti. U tom sjaju heronejske noćne svečanosti pred nas dolazi Kranjčević čija se pjesnička i životna sudbina neprestano prelama kroz dvije odrednice: sudbinu neumornoga glasnika vjere u ideale u kojima, poput svoga Mojsija, Kranjčević vidi osvit, te kroz sudbinu tragičnoga genija kojemu nije dopušteno ući u zemlju smiraja.

Želite li pročitati knjigu?Heronejski lav u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kranjčević, Silvije Strahimir. Čitati Heronejski lav Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE