Vjera i umjetnost

Vjera i umjetnost - Malešević, Bogdan | Caritasspiritistcenter.org

...mjetnost i filozofija u Sørena Kierkegaarda ... PDF L iturgija u slavljenju otajstava vjere pruža široki prostor ... . Sažetak Danski filozof Søren Kierkegaard duboko je proživljavao i promišljao vjeru, umjetnost i filozofiju pa, premda se umjetnosti i filozofije odrekao u... Ni na modernu umjetnost u principu nije se nitko sa auktoritativne crkvene strane bacio anatemom. Ali mi tražimo, — tražimo kao ljudi i mislioci, — da ona zbilja bude umjetnost: da njezina djela budu... Mislim da je umjetnost u meni bila prije ... Zakoni svete umjetnosti - Vjera i djela ... ... Mislim da je umjetnost u meni bila prije, a kasnije se javila vjera od oko 14g. Umjetnost u glazbi, slikarstvu, riječima oko mene...Od svojih 15g. išla sa...

INFORMACIJA

AUTOR
Malešević, Bogdan
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Vjera i umjetnost.pdf

OPIS

U ovoj su knjizi objavljeni autorovi eseji o odnosu vjere i književnosti nastali od 1982. do 2016. godine, počev od njegovog diplomskog rada o Navještenju Marijinom Paula Claudela do eseja o Georgesu Bernanosu i Trilogiji Paula Claudela.

Želite li pročitati knjigu?Vjera i umjetnost u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Malešević, Bogdan. Čitati Vjera i umjetnost Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE