Sportska prehrana

Sportska prehrana - Mišigoj-Duraković | Caritasspiritistcenter.org

... prehrana za djecu je malo posebnija. Nije potpuno ista kao prehrana odraslih, jer djeca rastu i imaju različite potrebe za hranjivim […] Sportska prehrana Sponser provjereni je partner Olimpijskih prvaka kao i rekreativaca ... Sportska Prehrana | Proteini i Suplementi za Sportaše — Bazzar.hr ... . Njegovi funkcionalni i dobro podnošljivi proizvodi dizajnirani su na temelju najnovijih istraživanja i pažljivo su... Sportska prehrana. 19,609 likes · 4 talking about this. Stručni savjeti o prehrani i suplementaciji sportaša i rekreativaca. See more of Sportska prehrana ... Sportska prehrana - Sportska prehrana i suplementacija ... . Stručni savjeti o prehrani i suplementaciji sportaša i rekreativaca. See more of Sportska prehrana...

INFORMACIJA

AUTOR
Mišigoj-Duraković
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Sportska prehrana.pdf

OPIS

Sportska prehrana na popularan način upućuje na važnost pravilne prehrane u sportu, te brojnim i vrlo prihvatljivim informacijama uči kako i na koji način provoditi i pravilnu i sportsku prehranu. • Praktična primjena principa sportske prehrane za rekreativce i sportaše • Osvrti na najnovije i kontroverzne znanstvene spoznaje: učinkovitost “novog kreatina”, tj. soka od cikle, opravdanost train low, compete high strategije, definiranje optimalne doze kofeina, ergogeni učinak dehidracije i dr. • Piramida sportske prehrane • Izračunavanje individualnih energetskih potreba sportaša primjenom novog koncepta raspoloživosti energije • Praktične preporuke za povećanje odnosno smanjenje tjelesne mase i udjela masnog tkiva • Detaljno razrađene preporuke za unos proteina i ugljikohidrata (g/kg) ovisno o vrsti tjelesne aktivnosti • Praktični načini samoprocjene stupnja hidracije i preporuke za unos vode ovisno o trajanju tjelesne aktivnosti • Ogledni jelovnici za mjesec dana “Prehrana je u vrhunskom sportu izuzetno važna i smatram da je s nutricionistom kao igračem više brže i lakše do gola! Ova knjiga obavezno je štivo za svakog profesionalnog trenera.” VJEKOSLAV KOBEŠĆAK “Vrhunski sportaši trebaju posebnu prehranu da izdrže naporne treninge i potpuno se oporave. Strategije iznesene u ovoj knjizi rezultat su znanstvenih istraživanja, a iznesene su razumljivo.” VIŠNJA ŠKEVIN, PRVA HRVATSKA IRONLADY “Našim sportskim uspjesima uvelike je pomogla pomno promišljena prehrana. Naravno, to ne znači da smo se morali odreći ukusne mamine kuhinje. Dapače, pravilna prehrana ujedno je i vrlo ukusna. Ovaj udžbenik pomoći će svim sportašima, onim profesionalnim, ali i onima koji se amaterski bave sportom, kako bi se zadovoljili postavljeni ciljevi.” MARTIN I VALENT SINKOVIĆ Odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu donesenoj na sjednici održanoj 9. lipnja 2015. godine (380-061/252-15-2) odobrava se objavljivanje djela u nizu Manualia universitatis studiorum Zagrabiensis.

Želite li pročitati knjigu?Sportska prehrana u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Mišigoj-Duraković. Čitati Sportska prehrana Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE