Od Weimara do Vardara

Od Weimara do Vardara - Perišić, Vuk | Caritasspiritistcenter.org

...ra do Vardara otvara teme nacionalsocijalizma, fašizma i komunizma, prikazuje sve ništarije i gadove, sve velike U intervjuu za tportal ... Od Weimara do Vardara by Vuk Perišić ... ... Od Weimara do Vardara by Vuk Perišić ... ra do Vardara otvara teme nacionalsocijalizma, fašizma i komunizma, prikazuje sve ništarije i gadove, sve velike U intervjuu za tportal.hr publicist i prevoditelj Vuk Perišić govori o svojoj novoj knjizi 'Od Weimara do Vardara', koja ga predstavlja kao jednog od najzanimljivijih intelektualaca koji... Od Weimara do Vardara otvara teme nacionalsocijalizma, fašizma i komunizma, prikazuje sve ništarije i gadove, sve velike meštre sviju hulja koji vode društva u nesmiljenu propast...

INFORMACIJA

AUTOR
Perišić, Vuk
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Od Weimara do Vardara.pdf

OPIS

Već niz godina uporno i iznova Vuk Perišić svojim kolumnama, analizama i esejima objavljivanima u različitim elektroničkim ili tiskanim publikacijama izaziva podijeljene reakcije: od užasnutih komentara do ushita i divljenja. Perišić u svojim tekstovima upravo čini ono što intelektualac, pisac, politički misleća osoba i treba činiti. On propituje svijet oko sebe, a najviše ga zanima balkanska krčma – glib u kojem su naša društva zaglavila. Njegova hrabra pozicija pojedinca nasuprot masi, s jasno formuliranim idejama nasuprot potrošenim frazama, pozicija slobodnoga gradanina nasuprot monolitu nacije izaziva i plaši, jer ne ide niz dlaku, već redovito pliva protiv struje. U 32 eseja Perišić dekonstruira i čini smiješnim politiku shvaćenu kao mjesto vlastitoga ekonomskog probitka. Opušten i hrabar jer ne robuje nikome i ničemu osim sebi samome i idejama najvećih filozofa, Perišić beskompromisno zagovara istinsku slobodu koju mogu garantirati samo suvremene države temeljene na pravu pojedinca, na pravu drugoga da bude drugačiji te na zaštiti tog njegova prava u svakom trenutku. Od Weimara do Vardara otvara teme nacionalsocijalizma, fašizma i komunizma, prikazuje sve ništarije i gadove, sve velike meštre sviju hulja koji vode društva u nesmiljenu propast te propituje teme jugoslavenstva i postjugoslavenskih država. Ova je knjiga ravnodušna prema svakom političkom pozicioniranju, a prepuna strasti u pisanju i istraživanju, analizi i dokazivanju, tjerajući nas da se zapitamo o pitanju vlastite slobode ili neslobode, tome temeljnom pitanju svakog pojedinca.

Želite li pročitati knjigu?Od Weimara do Vardara u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Perišić, Vuk. Čitati Od Weimara do Vardara Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE