Mjesečev meridijan

Mjesečev meridijan - Popović, Edo | Caritasspiritistcenter.org

...jesečev meridijan roman je potrage, u kojem se preispituju vrijednosti koje su suvremena ekonomija i tehnologija dovele u pitanje, a to su dijelom zaboravljene vrline poput solidarnosti, prijateljstva ... KI - KIDNEY MERIDIAN (Meridijan Ledvic) - YouTube ... ... MJESEČEV MERIDIJAN | Večernji.hr ... jesečev meridijan roman je potrage, u kojem se preispituju vrijednosti koje su suvremena ekonomija i tehnologija dovele u pitanje, a to su dijelom zaboravljene vrline poput solidarnosti, prijateljstva... "Mjesečev meridijan" se u tom fiktivnom megdanu sasvim dobro drži. Osnovni tematski obrasci Popovićevog romana odavno su već iskorišteni i SF im se...

INFORMACIJA

AUTOR
Popović, Edo
DIMENZIJA
1,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Mjesečev meridijan.pdf

OPIS

Ovako piše Der Tagesspiegel o romanu Lomljenje vjetra Ede Popovića: Popović se u ovoj knjizi predstavlja kao hladan kroničar. To nije razigrani i ironični ton hrvatskog pisca kakvog poznajemo iz Ponoćnog Boogieja ili Izlaza Zagreb Jug. Ovaj roman, tematski usidren u kritici globalizacije, mogao bi se nazvati i Ispovijest trojice aktivista – čije je unutarnje poglede uzbudljivo čitati. Jedan od naših najvažnijih suvremenih pisaca, Edo Popović, objavio je novi roman Mjesečev meridijan. U njemu pokušava pokazati koliko je zapravo malo potrebno za spokojan život, puno manje nego što bismo mogli pomisliti. Mirko Graf putuje vlakom u Zagreb, grad pun beskućnika i prosjaka, gladnih i nezaposlenih, na sastanak koji je sazvan zbog Zaboravljenih – ljudi “koji, navodno, žive u nekom zaboravljenom raju u središnjoj Europi…”. Ali i u tom “raju” i Zaboravljeni potiho šapuću o Otrovanima, društvu koje je uništilo svoj okoliš. No i jedni i drugi, i Zaboravljeni i Otrovani, uskoro će posumnjati i shvatiti da žive u laži, u slijepoj i uzaludnoj potjeri za nametnutim imperativom posjedovanja materijalnog, i bjesomučnom hvatanju blistave sreće.

Želite li pročitati knjigu?Mjesečev meridijan u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Popović, Edo. Čitati Mjesečev meridijan Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE