Suvremena sociologija grada

Suvremena sociologija grada - Čaldarović, Ognjen | Caritasspiritistcenter.org

... Edition Jeličić, Katarina. "SUVREMENA SOCIOLOGIJA GRADA - Od nove urbane sociologije prema sociologiji urbanog (O ... Odnos suvremenog grada i trgovačkog centra: analiza ... ... Suvremena sociologija grada - preuzmite besplatno e-knjige PDF... ... Edition Jeličić, Katarina. "SUVREMENA SOCIOLOGIJA GRADA - Od nove urbane sociologije prema sociologiji urbanog (O. Čaldarović i J. Šarinić)." Socijalna ekologija, vol. 24, br. SUVREMENA SOCIOLOGIJA GRADA - Od nove urbane sociologije prema sociologiji urbanog. U ovoj se knjizi raspravlja o najvažnijim temama suvremene urbane sociologije, sudbini urbanog društva... Knjigu "Suvremena sociologija grada" naručite online na web stranicama Knjižare Ljevak! Suvremena sociologija grada sadrži osam poglavlja koja se protežu ...

INFORMACIJA

AUTOR
Čaldarović, Ognjen
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Suvremena sociologija grada.pdf

OPIS

Ognjen Čaldarović, redoviti profesor i doktor sociologije, utemeljitelj kolegija Sociologija grada na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jedan je od najistaknutijih sociologa u Hrvatskoj koji se bavi izučavanjem urbane sociologije. U suradnji s Janom Šarinić, doktoricom sociologije i suradnicom na navedenom kolegiju, napisali su knjigu Suvremena sociologija grada – Od nove urbane sociologije prema sociologiji urbanog objavljenu 2015. godine u Nakladi Jesenskog i Turka u Zagrebu. Autori u knjizi donose sveobuhvatan pregled suvremenog urbanog društva promatranog kroz sociološku leću. U knjizi tematiziraju ključne suvremene sociološke teorije ali obuhvaćaju i druge discipline koje su neizbježne kada je riječ o ovoj tematici: arhitektura, urbanizam, urbana geografija i slično. Autori se dotiču i društvenih događaja i promjena s kojima se, htjeli mi to ili ne, svakodnevno suočavamo življenjem u urbanom okruženju. Detaljnom analizom suvremene sociologije grada Čaldarović i Šarinić daju izvorni znanstveni doprinos suvremenoj društvenoj znanosti referirajući se, između ostalog, i na rezultate empirijskih istraživanja. Suvremena sociologija grada sadrži osam poglavlja koja se protežu na 261 stranici knjige.

Želite li pročitati knjigu?Suvremena sociologija grada u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Čaldarović, Ognjen. Čitati Suvremena sociologija grada Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE