Zapisano metkom

Zapisano metkom - Žmirić, Zoran | Caritasspiritistcenter.org

... metkom predstavlja poetski derivat Blockbustera, općeg mjesta domaće (anti)ratne proze, svojevrsni sukus, onaj najjači alkemijski sublimat najboljeg, meritum stvari, svega onoga što rat jest ... Zapisano metkom - zoran žmirić ... ... Zapisano metkom je snažan, uvjerljiv i jasan dokaz da moramo konačno odustati od velikih priča povijesti i shvatiti da svaka promjena počinje od pojedinca. Nikica Petković. Objave o Zapisano metkom autora zmiriczoran. sad imam novi smisao ... MojaRijeka.hr - Zapisano metkom - YouTube ... . sad imam novi smisao ...

INFORMACIJA

AUTOR
Žmirić, Zoran
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Zapisano metkom.pdf

OPIS

Pjesnička zbirka suvremenog hrvatskog književnika, dobitnika više nagrada i priznanja (rođen u Rijeci). Lirski subjekt nalazi se u stalnoj graničnoj situaciji, na stalnome rubu, u stalnome limbu izloženosti smrti i boli, patnji, suočavanju slika prethodnoga sa slikama aktualnoga. Žmirić iskreno ispisuje jedinstveni dnevnik unutrašnje transformacije od momka u muškarca, od djeteta koje ne pati i ne poznaje bol u čovjeka koji pati i koji poznaje bol i s njome se nosi onako kako zna i umije. Prisutni su jaki kontrasti vanjsko-unutrašnje, bivše-sadašnje, idila (Toskana)-ratište, ljubav-rat, kratke lirske forme-pripovijedanje u stihu. Ostaje osjećaj potpunog suživljenja s pjesnikom, s boli koja je inherentna ratu. No, autor istovremeno prelazi granicu, transcendira, ispitujući ono što se krije onkraj stvarnosti, te na taj način nadilazi banalnost stvarnosnog i zalazi u područje eshatološkog i istinski katarzičnoga. Pjesnik je, ovom, dubinom sadržaja i iskaza posve autentičnom i nezaobilaznom zbirkom, značajno pridonio cjelokupnom korpusu hrvatskoga ratnog pisma.

Želite li pročitati knjigu?Zapisano metkom u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Žmirić, Zoran. Čitati Zapisano metkom Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE