Agent Storm

Agent Storm - Cruickshank,Paul | Caritasspiritistcenter.org

...-one, 250 pounds, with flaming red hair, Morten Storm is the real deal ... Agent Storm (@Storm3Agent) | Twitter ... ... Moderna vremena :: Agent Storm : Bio sam član Al Qaide, a ... ... -one, 250 pounds, with flaming red hair, Morten Storm is the real deal. This guy really did infiltrate al-Qaeda and operate at the highest levels of the network for many years. And, apparently, he's still alive (somewhere) to tell the tale. If Agent Storm were a novel, you wouldn't believe a word of it. It's not. Agent Storm Bio sam član Al Qaide, a radio za CIA-ju Morten Storm Paul Cruickshank Autor ovih memoara Danac Morten Storm je bivši pripadnik jedne danske motorističke bande, koji je volio p...

INFORMACIJA

AUTOR
Cruickshank,Paul
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Agent Storm.pdf

OPIS

Riječ je o memoarima Danca koji tvrdi da je bio ključan agent američke, britanske i danske tajne službe dok su one u Jemenu pokušavale locirati najznačajnijeg aktivnog operativca Al Qaede pri čemu je ključni lik u cijeloj priči bila jedna Hrvatica. Autor memoara “Agent Storm” danac Morten Storm bivši je pripadnik jedne danske biciklističke bande, koji je volio pijančevati, lumpati, nasilno se ponašati, pa je neko vrijeme proveo i u zatvoru. No, prije petnaestak godina – kako sam tvrdi – potpuno se promijenio, zainteresirao za Islam, te ga počeo proučavati. Taj ga je interes odveo u Jemen gdje je išao studirati arapski i Islam. Tamo se počeo kretati u lokalnim vjerskim krugovima, upoznao i neke islamske ekstremiste, pa je preko njih sreo i tajanstvenog Anwara al-Awlakija, za kojeg je ustanovio da je ključan čovjek “Al Qaede”. Awlaki je bio vođa njenog ogranka koji ima sjedište u Jemenu, a koji se zove “AL Qaeda Arapskog poluotoka”. Dok je boravio u Jemenu Storm je štošta saznao o tamošnjim ekstremistima, pa je družeći se s njima mnogo saznao i o njihovim terorističkim planovima i aktivnostima. Pridružio im se u širenju islamističke propagande, čak bio spreman sudjelovati u nekim borbenim akcijama. No, prije pet-šest godina odjednom je – dijelom i zbog terorizma koji su se bavili – počeo potpuno mijenjati mišljenje o islamističkom radikalizmu, te se toliko okrenuo da se odlučio boriti protiv njega. Zato je kontaktirao dansku tajnu službu rekavši da je spreman postati njen dvostruki agent i staviti joj na raspolaganje sva svoja saznanja. To ga je dovelo i do američke i britanske tajne službe, koje su – kako on tvrdi – zaključile da bi ga mogle iskoristiti kako bi ostvarile ono što im je bila najveća želja, da likvidiraju Awlakija.

Želite li pročitati knjigu?Agent Storm u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Cruickshank,Paul. Čitati Agent Storm Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE