Prilozi za povijest pokreta Hrvatske omladine

Prilozi za povijest pokreta Hrvatske omladine - Ujević Mate | Caritasspiritistcenter.org

...ević - Prilozi za povijest pokreta hrvatske omladine (ZZ95) ... Mate Ujević ... . Cijena. 60 kn ~ 8 €. Opis oglasa. Mate Ujević - Prilozi za povijest pokreta hrvatske omladine koncem XIX. i početkom XX. stoljeća s osobitim osvrtom na borbu starih i mladih. Sada se u Alfinoj biblioteci ''Scientiae et artes'' pojavljuje rukopis ''Prilozi za povijest pokreta hrvatske omladine koncem XIX i početkom XX stolječa, s osobitim osvrtom na borbu starih i mladih'' iz 1933. godine. U stručnoj i znanstvenoj literaturi taj rad Mate ... Prilozi za istoriju Pokreta | B92 Blog ... . godine. U stručnoj i znanstvenoj literaturi taj rad Mate Ujevića nije osobito poznat, a predstavlja prvi i... » Detalj artikla. Mate ujević. Prilozi za povijest pokreta hrvatske omladine. Zagreb: Alfa. UJEVIĆ, Mate (2015). Prilozi za povijest pokreta hrvatske omladine - koncem XIX i. Tuberkuloza u fondovima Hrvatskog državnog a...

INFORMACIJA

AUTOR
Ujević Mate
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Prilozi za povijest pokreta Hrvatske omladine.pdf

OPIS

Od godine 2009. do danas znanstvena i kulturna javnost na mnoge je načine obilježila djelo i život velikoga hrvatskog enciklopedista Mate Ujevića. Sada se u Alfinoj biblioteci Scientiae et artes pojavljuje rukopis Prilozi za povijest pokreta hrvatske omladine koncem XIX i početkom XX stolječa, s osobitim osvrtom na borbu starih i mladih iz 1933. godine. U stručnoj i znanstvenoj literaturi taj rad Mate Ujevića nije osobito poznat, a predstavlja prvi i do sada jedini pokušaj da se to vrijeme hrvatske kulture i književnosti dokumentirano raščlani i u svjetlu religijskih i moralnih kategorija. Po strukturi rada razvidno je koliko je Mati Ujeviću bilo stalo do bibliografskih podataka, zapravo samih vrela, prema kojima je nastojao osvijetliti sve dvojbe i prijepore iz vremena hrvatske moderne. Jasno je da je već kod pisanja svojega rada imao na umu projekte kojima se kasnije posvetio: Hrvatskoj enciklopediji, projektima HIBZ-a, bibliografiji i leksikografiji.

Želite li pročitati knjigu?Prilozi za povijest pokreta Hrvatske omladine u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Ujević Mate. Čitati Prilozi za povijest pokreta Hrvatske omladine Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE