Hrvatska književnost 19.stoljeća

Hrvatska književnost 19.stoljeća - Brešić, Vinko | Caritasspiritistcenter.org

...onosi pregled hrvatske književnosti 19. st ... 19. stoljeće - e-Lektire ... . s prvim naznakama buđenja nacionalne svijesti i ideja o nacionalnome objedinjavanju kao posljedici industrijske i građanske revolucije te s pojavom modernih gradova i tržišta, hrvatske se regije kulturno povezuju kroz jedinstveni pravopis i jezik, a nakon ilirskoga pokreta i kroz jedinstveno … U najnovijoj svojoj knjizi Hrvatska književnost 19. stoljeća autor govori o ključnome stoljeću hrvatske moderne povijesti, o stoljeću u kojemu su Hrvati postali europskom književnom nacijom. Riječ je o historiografskoj konstrukciji ... HRVATSKA KNJIŽEVNOST 19. Stoljeća - Mojaknjiga Katarina ... ... . Riječ je o historiografskoj konstrukciji koja polazi ne samo od ideje nacije i ideje književnosti kao strukturirane institucije, nego i od ideje ... Hrvatski narodni i književni preporod (1813-1860) Osnovne odrednice romantizma. Hrvatska književnost je po mnogočem atipična. Veći dio književnosti 19. stoljeća obuhvaća književnost Hrvatskog narodnog preporoda. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Hrvatska književ...

INFORMACIJA

AUTOR
Brešić, Vinko
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatska književnost 19.stoljeća.pdf

OPIS

Riječ je o historiografskoj konstrukciji koja polazi ne samo od ideje nacije i ideje književnosti kao strukturirane institucije, nego i od ideje hrvatske književnosti kao relativno čvrste strukture. Na kraju je sažetak knjige, njegov prijevod na engleski, opsežna literatura organizirana prema poglavljima knjige te kazalo pojmova i imena. Osim nekoliko tabela, knjigu prati nekoliko stotina ilustracija crno-bijelih i u boji. Iako je namijenjena u prvome redu studentima književne kroatistike, dobro će doći svima koje zanimaju početci moderne hrvatske kulture i njezine literature.

Želite li pročitati knjigu?Hrvatska književnost 19.stoljeća u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Brešić, Vinko. Čitati Hrvatska književnost 19.stoljeća Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE