Devetorica hrabrih

Devetorica hrabrih - Lovrak, Mato | Caritasspiritistcenter.org

...ca hrabrih book. Read 3 reviews from the world's largest community for readers ... Knjiga Devetorica hrabrih Mato Lovrak | Knjižara Znanje ... ... Devetorica hrabrih by Mato Lovrak ... ca hrabrih book. Read 3 reviews from the world's largest community for readers. Goodreads helps you keep track of books you want to read. Start by marking "Devetorica hrabrih" as... Roman DEVETORICA HRABRIH donosi priču o skupini gradskih dječaka koji su krenuli na izlet na selo. Na tragu knjige Vlak u snijegu, i ovom se društvu pokvari vlak te se naša devetorica hrabrih... Mato lovrak. Devet...

INFORMACIJA

AUTOR
Lovrak, Mato
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Devetorica hrabrih.pdf

OPIS

Priča od skupini gradskih dječaka koji su krenuli na izlet na selo. No, na tragu knjige Vlak u snijegu, i ovom se društvu pokvari vlak te se naša devetorica hrabrih dječaka kući odluče vratiti pješice. Na putu doživljavaju mnoge zanimljive, uzbudljive, ali i poučne dogodovštine… Još jedan sjajan roman autora Družbe Pere Kvržice i Vlaka u snijegu, ponajboljih hrvatskih romana uz koje su odrastali naraštaji djece. Mato Lovrak rodio se u Velikom Grđevcu kod Bjelovara 8. ožujka 1899. godine, a umro 1974. Kao učitelj radio je neprekidno 35 godina u raznim selima i gradovima. Književnim radom bavio se 40 godina. Najviše književnih radova napisao je za djecu. Bio je član Pedagoško-književnog zbora u Zagrebu. Autor je romana i zbirki priča: Slatki potok,Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice, Divlji dječak, Francek drugi hrabri, Doka Bedaković, Neprijatelj broj 1, Sretna zemlja, Anka Brazilijanka, Micek, Mucek i Dedek, Prijatelji, Naši dječaci, Dječak konzul, Prozor do vrta, Devetorica hrabrih, Dobra oluja, Iskrica, Zeleni otok, Kad u kući jagode rastu… Mnoga Lovrakova djela prevedena su na druge jezike, a romani Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice uvršteni su u lektiru i na mnogim izborima izabrani su za najomiljenije dječje knjige.

Želite li pročitati knjigu?Devetorica hrabrih u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Lovrak, Mato. Čitati Devetorica hrabrih Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE