Zapad

Zapad - Franck, Julia | Caritasspiritistcenter.org

...je jedna ze světových stran. Na směrových růžicích a mapách se značí Z nebo W (z anglického west, nebo německého der Westen) ... Západ odignoroval zásadné bezpečnostné obavy Ruska... ... ... Rádio Západ uživo - Плзен, Češka | Online Radio Box ... je jedna ze světových stran. Na směrových růžicích a mapách se značí Z nebo W (z anglického west, nebo německého der Westen). Zároveň je to směr, kterým zapadá slunce. V minulosti, za studené války... západ m inan. sunset. west (compass point). východ. západní. zapadákov. zapadnout. (compass points). západ ...

INFORMACIJA

AUTOR
Franck, Julia
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Zapad.pdf

OPIS

Još koji trenutak i Nelly Senff i njezino dvoje djece dospjet će s druge strane Zida, na Zapad. Na Istoku više nemaju ništa: prije tri godine Nellyin si je muž oduzeo život, ili su joj tako barem rekli – ne može biti sigurna, nisu joj dopustili vidjeti tijelo. Jedino što sada želi jest otići, zaboraviti, započeti život iznova. Ali sedamdesetih godina prošloga stoljeća za Nelly Senff i tisuće onih poput nje iza Zida ne počinje Zapad – ondje su nepovjerljivost, hladnoća i prihvatni centar Marienfelde. I baš tu, u Čistilištu, između onoga što nije bilo Pakao i onoga što neće biti Raj, briljantna njemačka spisateljica Julia Franck pronalazi svoje junakinje i junake, rastavlja kompas predrasuda i u potrazi za ljudskošću nanovo uspostavlja strane svijeta. Lijepa udovica Nelly Senff, poljska violončelistica Krystyna, izmučeni glumac Hans i John, tamnoputi agent CIA-e, susrest će se i dotaknuti u ograđenom perimetru Zapada, a ono što će iz njihovih dodira nastati potresna je i moćna priča o hrabrosti, roditeljskoj ljubavi i čovječnosti koja opstaje ili nestaje pod udarcima teškog čekića povijesti. Zapad je napet poput trilera, no ponajprije je jezično remek-djelo. Neue Zürcher Zeitung Julia Franck od početka je imala izniman osjećaj za tempo pripovijedanja. Maestralno opisuje neizgovorivo u odnosima dvoje ljudi. Berliner Zeitung Nije jednostavno napisati roman o prebjezima iz DDR-a koji odiše duhom epske pravde, a pogotovo napisati ga za publiku koja, kad je o povijesti dviju Njemački riječ, zna samo za gorljivu sumnju ili blagu nostalgiju. Julia Franck u tome je uspjela… Ona ne želi poravnati račune s DDR-om – za takvo što predobra je spisateljica. Frankfurter Allgemeine Zeitung Projekt je realiziran uz potporu Europske Unije.

Želite li pročitati knjigu?Zapad u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Franck, Julia. Čitati Zapad Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE