Demokracija i globalna kriza

Demokracija i globalna kriza - Novalić, Fahrudin | Caritasspiritistcenter.org

...lić, Demokracija i globalna kriza. »Moć nije nešto što se stječe, otima ili dijeli, nešto što se čuva ili pušta da pobjegne; moć se provodi polazeći od bezbroj točaka, i u igri nejednakih i pokretljivih odnosa… Valja pretposta­ viti da brojni odnosi snaga što se oblikuju i djeluju u aparatima proizvodnje ... Suvremena demokracija. Treba li demokraciji narod?: Kršćanstvo... ... ... Autor razmatra vanjske uzroke i prevladavanje globalne krize iz 2008. godine. Osnovni vanjski uzroci krize, prema mišljenju kompetentnih i uglednih autora, su: politika MLA 8th Edition Novalić, Fahrudin. "Demokracija i globalna kriza. Vanjski uzroci globalne krize." Demokracija i globalna kriza: unutrašnji i vanjski uzroci krize iz 2008. godine - interdisciplinarn ... Vitalij kličko okačio rukavice o klin ali I dalje spreman... ... . Osnovni vanjski uzroci krize, prema mišljenju kompetentnih i uglednih autora, su: politika MLA 8th Edition Novalić, Fahrudin. "Demokracija i globalna kriza. Vanjski uzroci globalne krize." Demokracija i globalna kriza: unutrašnji i vanjski uzroci krize iz 2008. godine - interdisciplinarn...

INFORMACIJA

AUTOR
Novalić, Fahrudin
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Demokracija i globalna kriza.pdf

OPIS

Knjiga koja se hvata ukoštac s golemom paletom problema današnjega svijeta. Tu je općepoznato licemjerje neoliberalizma, predatorsko bankarstvo, politička korupcija, korporacijski kriminal… a sve to sinergijski uzrok istinske globalne krize iz 2008: gospodarske, političke, kulturno-duhovna krize našeg doba… Knjiga ne samo za čitanje već i za proučavanje njenih teza. Demokracija i globalna kriza: unutrašnji i vanjski uzroci krize iz 2008. godine – interdisciplinarni je izvorni znanstveni rad… Autor uspješno prevladava uske disciplinarne granice, pretežito – sociologije, politologije i ekonomije… Svoje istraživanje temelji na opsežnoj literaturi o krizi – o njezinim uzrocima, posljedicama i prevladavanju… Novalić je ozbiljno i zrelo obradio zahtjevnu temu. Izvrstan rad, stilski korektan i znanstveno distanciran od ideologijskih referenci. Knjiga je vrlo vrijedno znanstveno djelo i vrlo dobar povod za šire analize. Rad će, zacijelo, biti često citiran i komentiran… (Ulomak iz recenzije dr. sc. Josipa Kregara) Novalić je problematici demokracije u uvjetima globaliziranoga društva i globalne krize, pristupio ne samo metodično i sustavno, nego i izrazito interdisciplinarno. Njegovo se istraživanje očituje u naglašeno originalnoj knjizi, koja se temelji na najrelevantnijoj svjetskoj literaturi i na svim značajnijim doprinosima raspravi o krizi… Posebna je zasluga autora što je bez ikakvih ustupaka iskušenjima simplifikacije – uspio napisati strogo znanstveno djelo koje je razumljivo i nestručnjacima. Imajući u vidu egzistencijalnu i povijesnu važnost teme, vrsnoću autorova pristupa i čitkost rukopisa, izgledno je da će knjiga naići na široku čitateljsku publiku, kako među stručnjacima i specijalistima za razna područja društvenih znanosti, tako i među obrazovanijim građanstvom…(Ulomak iz recenzije dr. sc. Line Veljaka)

Želite li pročitati knjigu?Demokracija i globalna kriza u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Novalić, Fahrudin. Čitati Demokracija i globalna kriza Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE