Triglav – planinarski vodič

Triglav – planinarski vodič

...aninarski vodič za Triglav namijenjen je svima koji vole planine, posebno Julijske Alpe ... IgluSport - Hrvatska - TRIGLAV ... . Onima koji se tek spremaju na Triglav pružit će sve neophodne informacije, kako u fazi pripreme uspona tako i... Triglav, planinarski vodič je odlična knjiga autora Tine Mihelić; Peter Pehani. Knjiga pod nakladom Libricon izdana je kao meki uvez uvez. Planinarski vodič za Triglav namijenjen je svima koji vole planine, posebno Julijske Alpe. Onima koji se tek spr ... Triglav - Wikipedia ... . Onima koji se tek spr...

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
2,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Triglav – planinarski vodič.pdf

OPIS

„Triglav nije planina, Triglav je kraljevstvo“, rekao je još davno Julius Kugy. Mnogi bi dodali i simbol, vladar svoje okolice te najpoželjniji planinarski cilj u Sloveniji i jedan od najpoželjnijih ciljeva cjelokupnih Istočnih Alpa. Ne čudi stoga to što Triglav svake godine privlači mnoštvo planinara, a oni iz Hrvatske tradicionalno su među najbrojnijima. Ova knjiga je prvi planinarski vodič za Triglav na hrvatskom jeziku. U njemu je detaljno opisano osam klasičnih pješačkih pristupa na Triglav, a u kratkim crtama predstavljano je i nekoliko ostalih varijanti uspona. Ture u knjizi opisane su jasno i precizno, a opisima su pridodane pregledne skice i karte te izvrsne fotografije koje su snimili neki od najboljih slovenskih planinskih fotografa. Uvodna poglavlja daju praktične savjete za uspon na vrh, kratke osvrte na najvažnije događaje u povijesti planine, zanimljivosti i pregled prirodnih znamenitosti. Opisi tura predstavljeni su u obliku jednostavnom za upotrebu, a sadrže sve što trebate znati kako biste se uspješno i sigurno popeli na ovaj predivan vrh. Izuzetne fotografije i tisak na visokokvalitetnom papiru čitatelju će dati dojam monografskog izdanja, dok je, s druge strane, praktičan uzdužni format s gipkim koricama izuzetno prikladan za džep na ruksaku svakog zaljubljenika u planine. Planinarski vodič za Triglav namijenjen je svima koji vole planine, posebno Julijske Alpe. Onima koji se tek spremaju na Triglav pružit će sve neophodne informacije, kako u fazi pripreme uspona tako i na terenu; onima koji su na Triglavu već bili ponudit će mogućnosti uspona nekim drugim putom, a onima koji ovu prekasnu planinu već dobro poznaju biti će podsjetnik na ljepote koje ona nudi.

Želite li pročitati knjigu?Triglav – planinarski vodič u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor . Čitati Triglav – planinarski vodič Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE