Komentar zakona o obveznim odnosima 2014

Komentar zakona o obveznim odnosima 2014 - Gorenc, Vilim i suradnici | Caritasspiritistcenter.org

...4 Europskog parlamenta i Vijeća od 15. svibnja 2014 ... Komentar Zakona o Obligacionim Odnosima - Free Download PDF ... . o uspostavi postupka za europski nalog za blokadu računa kako bi se pojednostavila (2) U obveznim odnosima iz stavka 1. ovoga članka primjenjuju se i trgovački običaji koje trgovci redovito primjenjuju u istim takvim odnosima, ako... II►Komentar zakona o obveznim (obligacionim) odnosima 1-4 AUTOR Dr. Boris Vizner GODINA IZDANJA 1978. Komentar zakona o obveznim (obligacionim) odnosima 1-4. Knjiga Komentar Zakona o obveznim odnosima. Uredni ... Komentar Zakona o Obveznim Odnosima Bukljas-Vizner | PDF ... . Knjiga Komentar Zakona o obveznim odnosima. Urednik/ci Gorenc, Vilim. Izdavač Narodne novine. Grad Zagreb. Godina 2014. Ključne riječi Zakon o obveznim odnosima, komentar (Obligations Act, commentary). Sažetak Komentira se cjelokupni Zakon o obveznim odnosima. Naslov: Komentar zakona o obveznim (o...

INFORMACIJA

AUTOR
Gorenc, Vilim i suradnici
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Komentar zakona o obveznim odnosima 2014.pdf

OPIS

Iz predgovora: Od posljednjeg opsežnog izdanja Komentara Zakona o obveznim odnosima prošlo je gotovo deset godina. U međuvremenu je ZOO dva puta mijenjan (NN 41/08 i 125/11), te su objavljeni brojni stručni i znanstveni radovi, objavljena je sudska praksa, prikazana su pravna mišljenja o konkretnim pitanjima koje uređuje, ali nažalost bez djela koje bi kompletno i na jednom mjestu obuhvatilo materiju koju uređuje ZOO. To je navelo autore da pripreme ovo izdanje Komentara, prije svega zbog potreba poslovne, odvjetničke i sudske prakse, ali i drugih subjekata koji dolaze u prilike sklapanja ugovora i trpe posljedice koje slijede u njihovu ispunjenju, odnosno neispunjenju, kao i izvanugovornih odnosa. Narodne novine d. d. su kao nakladnik izrazile dobrohotnost, razumijevanje i spremnost sudjelovati u izdavanju novoga Komentara te su time omogućile prezentiranje djela koje će struci (ali i puno šire) omogućiti korištenje Komentarom ZOO-a koji uz zakonske odredbe i njihov komentar sadrži i postojeću sudsku praksu (domaću i stranu), te usporedbu našega pravnog sustava s bitnim pravnim sustavima koji su na njega utjecali kao i s pravnom stečevinom europskog prava, sve radi boljeg razumijevanja samog teksta ZOO-a. Veliki dio Komentara ZOO-a čini materija poznata poslovnoj i sudskoj praksi, a s dodatnim kako novim, tako i osuvremenjenim tekstom on je potpuno usklađen – u materiji koja se izlaže s pravom EU u oblasti obveznog prava.

Želite li pročitati knjigu?Komentar zakona o obveznim odnosima 2014 u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gorenc, Vilim i suradnici. Čitati Komentar zakona o obveznim odnosima 2014 Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE