Kostino pismo (Svrha od slobode)

Kostino pismo (Svrha od slobode) - Međimorec, Miroslav | Caritasspiritistcenter.org

...grafski roman "Kostino pismo (Svrha od slobode)", u nakladi AGM-a, uglednog hrvatskog režisera, pisca i "Svrha od slobode" je djelo koje je Međa, kako nazivaju autora, postavio na daske Dubrovačkih ljetnih igara 1971 ... Početna | Slobodna Bosna ... . godine na poticaj Koste Spaića, a "Kostino pismo" je pismo dekana... Kostino pismo s jedne je strane memoarska, autobiografska proza, a s druge zanimljiva (ma koliko bila osobna) slika hrvatskog kazališnog života u razdoblju od S nepunih trideset godina, na nagovor Koste Spaića, u čemu piše u autobiografskoj prozi "Kostino pismo (Svrha od slobode)", Međimorec... Opis oglasa. KOSTINO PISMO (Svrha od slobode) Miroslav Međimorec, nova knjiga meki uvez. Kostino pismo s je ... Preuzmite PDF bujicu Kostino pismo (Svrha od slobode) ... ... Opis oglasa. KOSTINO PISMO (Svrha od slobode) Miroslav Međimorec, nova knjiga meki uvez. Kostino pismo s je...

INFORMACIJA

AUTOR
Međimorec, Miroslav
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kostino pismo (Svrha od slobode).pdf

OPIS

Kostino pismo s jedne je strane memoarska, autobiografska proza, a s druge zanimljiva (ma koliko bila osobna) slika hrvatskog kazališnog života u razdoblju od tridesetak godina. Ona počinje autorovim studijem na zagrebačkoj Akademiji za kazalište, film i televiziju 60-ih godina prošlog stoljeća, a završava, uglavnom, smrću dvojice njegovih prijatelja i poznatih hrvatskih glumaca: Mladena Budišćaka i Darka Čurda. Dakle, knjiga je i sjećanje, ljudsko i umjetničko, na život i rad autora s drugom dvojicom umjetnika koji su u njegovim redateljskim ostvarenjima odigrali vjerojatno svoje najznačajnije uloge. Godine u kojima Međimorec počinje svoje sjećanje na kazalište predstavljale su i vrijeme kad je ta vrsta umjetnosti zasigurno značila daleko više nego prije i poslije toga, kad su nicali festivali, raspravljalo se o mogućnostima, rađene su neke bitne i „hrabre“ predstave, o kazalištu se raspravljalo na partijskim sastancima, otvorenim i zatvorenim… Poseban prostor u knjizi posvećen je odnosu s učiteljem, mentorom i starijim kolegom, dekanom ADU, redateljem Kostom Spaićem. Iako autobiografskog karaktera, rukopis Igra privida i smrti ili Kostino pismo uvelike je biografska proza grupe hrvatskih kazališnih umjetnika koji su se na pozornici pojavili krajem vrlo poletnih 60-ih godina i čije je djelovanje umnogome odredila politika. Najčešće na način: ako se oni nisu bavili njom, ona s njima jest. Posebno dramatična i s dugotrajnim posljedicama bila je 1971. godina i autorovo sudjelovanje na Dubrovačkim ljetnim igrama. S namjerom da se ne zaboravi, i sam u godinama kad je zaborav otvorena i pogubna mogućnost koju autor gleda u odsutnosti svoje majke (koju je uzaludno bilo što pitati pa će mnoga osobna pitanja ostati bez odgovora), Međimorec je ispisao važnu stranicu hrvatske kazališne povijesti druge polovine prošlog stoljeća uz isticanje nekoliko zaista umjetničkih osobnosti koje su predstavljale njegov važan dio.

Želite li pročitati knjigu?Kostino pismo (Svrha od slobode) u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Međimorec, Miroslav. Čitati Kostino pismo (Svrha od slobode) Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE