Leksikon novčanih jedinica

Leksikon novčanih jedinica - Jakobović, Zvonimir | Caritasspiritistcenter.org

... novčanih jedinica dr. sc. Zvonimira .. ... PDF Godisnjak fakulteta pravnih nauka_broj 4.indd ... . Platite gotovinom pri preuzimanju, Internet Zvonimira Jakobovića obrađuje nazive, postanak, definicije i međusobne odnose novčanih jedinica... Leksikon novčanih jedinica dr. sc. Zvonimira Jakobovića obrađuje nazive, postanak, definicije i međusobne odnose novčanih jedinica pa će biti koristan svima koji istražuju nastanak novčanih... Leksikon novčanih jedinica dr. sc. Zvonimira Jakobovića obrađuje na ... Savjetovanje građana o potrošačkim pravima na temu kriptovaluta... ... . sc. Zvonimira Jakobovića obrađuje nazive, postanak, definicije i međusobne odnose novčanih jedinica pa će biti koristan svima koji istražuju nastanak...

INFORMACIJA

AUTOR
Jakobović, Zvonimir
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon novčanih jedinica.pdf

OPIS

Priručnik vrsnoga leksikografa jedinstven je na hrvatskom jeziku, a tematika kojom se bavi može se naći sustavno obrađena samo na «velikim» jezicima. Leksikon novčanih jedinica dr. sc. Zvonimira Jakobovića obrađuje nazive, postanak, definicije i međusobne odnose novčanih jedinica pa će biti koristan svima koji istražuju nastanak novčanih jedinica, od njihovih prapočetak a do danas. Leksikon daje podatke o starim novčanim jedinicama koje se spominju u starijoj literaturi, starim dokumentima ili narodnim poslovicama, te o svim novčanim jedinicama koje su danas u uporabi. Podatci o suvremenim novčanim jedinicama su prema stanju pri dovršetku Leksikona, pri čemu se očekuju i mnoge promjene, osobito zbog postupnoga uvođenja eura u europskim zemljama. U Leksikonu su obrađene novčane jedinice ponajprije kakve su se kroz povijest rabile na našim prostorima, na tlu Hrvatske i u njezinu okruženju, a koje su se na različite načine ispreplitale i mijenjale. Obrađene su i novčane jedinice koje su vremenski ili prostorno daleko, ali su na neki način utjecale, ili još i danas utječu na kulturni život (kao što su to biblijske i antičke novčane jedinice), ili na gospodarski život (kao što je to američki dolar ili japanski jen). Za suvremene novčane jedinice dan je i važeći slovni ISO-kod, kako bi se te jedinice pouzdanije prepoznavale. Leksikon je podijeljen u dva dijela, u prvom se jezgrovito prikazuju osnovni pojmovi o novcu, a u drugom je abecedni popis novčanih jedinica. Knjiga je pouzdan izvor podatak a znanstvenicima i drugim stručnjacima, ali i znatiželjnim laicima koji žele imati pri ruci potpun i točan izvor informacija o novčanim jedinicama, njihovu značenju, podrijetlu ili etimologiji njihovih naziva.

Želite li pročitati knjigu?Leksikon novčanih jedinica u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Jakobović, Zvonimir. Čitati Leksikon novčanih jedinica Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE