Ubiti pticu rugalicu

Ubiti pticu rugalicu - Lee, Harper | Caritasspiritistcenter.org

...icu rugalicu (eng. To Kill a Mockingbird) je američki dramski roman koji je 1960 ... Harper Lee: Ubiti pticu rugalicu - She ... . napisala i objavila Harper Lee. Postigao je brzi uspjeh te je osvojio Pulitzerovu nagradu i postao klasik američke književnosti. "Greh je ubiti pticu rugalicu" kaže Atikus Finč, advokat malog izmišljenog grada u Alabami. Međutim, njegovo ponašanje kroz knjigu kao da dodaje "ali dozvoliti nekome da je ubije je još gore". Priča o porodici, detinjstvu, pravdi i prihvatanju d ... UBITI PTICU RUGALICU - Harper Li | Knjižare Vulkan ... . Priča o porodici, detinjstvu, pravdi i prihvatanju d...

INFORMACIJA

AUTOR
Lee, Harper
DIMENZIJA
8,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Ubiti pticu rugalicu.pdf

OPIS

ROMAN UBITI PTICU RUGALICU PRODAN JE U VIŠE OD STO MILIJUNA PRIMJERAKA ŠIROM SVIJETA I PREVEDEN NA VIŠE OD PEDESET JEZIK . Američka spisateljica Harper Lee napisala ga je 1960. godine i to je donedavna bila jedina njezina knjiga. Roman je odmah po objavljivanju dobio uglednu Pulitzerovu nagradu, a svojoj je autorici donio svjetsku slavu. I danas ga svrstavaju među najljepše romane prošlog stoljeća. To je prekrasna priča o ljubavi, moralu, odgoju, prijateljstvu, životnoj mudrosti, ali i o toleranciji i razumijevanju drukčijeg – razumijevanju ljudi drukčije boje kože, drukčijeg načina života. Priča je to o odrastanju i o diskriminaciji crnaca na američkom Jugu 30-tih godina prošlog stoljeća, a pripovijeda je djevojčica Scout koja raširenih očiju promatra i doživljava život u svojem rodnom, uspavanom gradiću u Alabami. »Vješt, nepretenciozan i totalno genijalan… nepopustljiv, melodramatičan, žestok, zabavan.« THE NE W YORKER »Harper Lee čudesno gradi uspavanu atmosferu svog južnjačkog grada vješto vodeći radnju do šokantne erupcije osjećaja.« San Francisco Examiner Harper Lee, američka spisateljica, rođena je 1926. godine u Monroevilleu u Alabami. Pohađala je ženski koledž u Montgomeryju te potom studirala pravo na Sveučilištu Alabama, a zatim radila u zračnoj kompaniji. Prijateljevala je s budućim slavnim piscem Trumanom Capoteom i pisala kratke priče sve dok se nije potpuno posvetila pisanju romana Ubiti pticu rugalicu. Objavila ga je 1960. godine i za njega primila Pulitzerovu nagradu, Predsjednikovu medalju slobode i brojne druge književne nagrade i priznanja. Knjiga je postala klasik američke književnosti i jedan od najboljih i najljepših romana 20. stoljeća. Dvije godine nakon njezina izlaska snimljen je i kultni film s Gregoryjem Peckom koji je svoju ulogu ovjenčao Oscarom. Nakon objavljivanja Ptice rugalice Harper Lee se povukla s književne scene. Zato je za sve ljubitelje njezina štiva bilo još veće iznenađenje njena nova knjiga Idi, postavi stražara. Riječ je o rukopisu koji je autorica napisala pedesetih godina prošlog stoljeća, nekoliko godina prije Ptice rugalice, ali ga nije objavila. Umrla je u dubokoj starosti 2016. godine.

Želite li pročitati knjigu?Ubiti pticu rugalicu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Lee, Harper. Čitati Ubiti pticu rugalicu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE