Ex ponto; Nemiri; Lirika

Ex ponto; Nemiri; Lirika - Andrić, Ivo | Caritasspiritistcenter.org

..., nemiri, lirika. Andrićeva lirska potraga ... Ex Ponto (1997 edition) | Open Library | Nemiri ; Lirika ... . ExPonto (Zagreb, 1918) i Nemiri (Zagreb, 1920) prve su dvije Andrićeve samostalne knjige iako u literaturi o Andrićevu stvaralaštvu o Nemirima jedva da ima cjelovita teksta za razliku od Ex Ponta o kojem se ipak pisalo dosta i s brojnih... Delo Ex Ponto Ivo Andrić piše u ranom periodu svog stvaralaštva, kao knjigu stihova u prozi koju je objavio 1918. godine. U ovom delu koje je Niko Bartulov ... Ivo Andrić - Ex Ponto, Nemiri, Lirika | PDF ... . godine. U ovom delu koje je Niko Bartulović nazvao „razgovorom s dušom", stiliski je uobličeno lično iskustvo pisca u 2020-11-03 20:27:14. Identifier. ivo-andric-ex-ponto-nemiri-lirika. Ex ponto, nemiri, lirika andrie...

INFORMACIJA

AUTOR
Andrić, Ivo
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ex ponto; Nemiri; Lirika.pdf

OPIS

Pogovor: akademik Krešimir Nemec Kao pjesnik oglasio se i nakon rata u svojoj prvoj knjizi Ex Ponto (1918.), koju je književna kritika dočekala s pažnjom i razumijevanjem, označivši je kao »neobičnu knjigu«, u kojoj »pjesnik razgovora sa svojom dušom«. Pisani u ritmičkoj prozi, ti lirski zapisi iz progonstva bili su izraz dubokog razočaranja mladića koji na kraju svjetskog rata samom sebi postavlja pitanje o smislu vlastite egzistencije, sa slutnjom da je on sa svojim bolom, strahom i nemirima samo dio sveopće drame života. No autorova želja za samozatajom ubrzo se pretvorila u odlučan stvaralački stav, koji je bitno odredio cijelo njegovo književno djelo: zatomiti sebe i u svojem djelu sačuvati jedino »razumijevanje i samilost za sav jad čovjekov«. Uistinu, nakon Ex Ponta on se kao lirik oglasio još jednom, u Nemirima (1920.), ali je i u njima lirsku ekspresiju već počela potiskivati naracija.

Želite li pročitati knjigu?Ex ponto; Nemiri; Lirika u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Andrić, Ivo. Čitati Ex ponto; Nemiri; Lirika Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE