Kuća na osami i druge novele

Kuća na osami i druge novele - Andrić, Ivo | Caritasspiritistcenter.org

...Andrić Ivo. Kuća na osami I druge novele ... Prodaja kuća Aranđelovac | Halo oglasi nekretnine ... . Šifra: 425568. Izbor novela u ovoj knjizi sastoji se od dvaju jasno razdvojenih dijelova. Jedan čini samostalna novelistička zbirka Kuća na osami na kojoj je Andrić radio pred sam kraj života, od 1972. do 1974., a... Start by marking "Kuća na osami i druge novele" as Want to Read Knjiga sadrži samostalnu novelističku zbirku Kuća na osami (prvi put objavljenu 1976. godine) te novele neobjavljene u zbirkam ... KUĆA NA OSAMI I DRUGE NOVELE - Ivo Andrić — Bazzar.hr ... . godine) te novele neobjavljene u zbirkama, već razasute po časopisima, a nastale u različitim razdobljima... Kuća na osami i druge novele. Knjigu KUĆA NA OSAMI I DRUGE NOVELE sačinjavaju: Uvod, Bonvalpaša, Alipaša Baron, Baron, Geometar i Julka, Cirkus, Jakov, drug iz...

INFORMACIJA

AUTOR
Andrić, Ivo
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kuća na osami i druge novele.pdf

OPIS

Izabrao i pogovorom popratio: akademik Krešimir Nemec Izbor novela u ovoj knjizi sastoji se od dvaju jasno razdvojenih dijelova. Jedan čini samostalna novelistička zbirka Kuća na osami na kojoj je Andrić radio pred sam kraj života, od 1972. do 1974., a u drugom dijelu skupljene su novele nastale u različitim razdobljima ali koje, zbog raznih razloga, nisu objavljene u autorovim zbirkama nego su ostale razasute po časopisima. Knjigu KUĆA NA OSAMI I DRUGE NOVELE sačinjavaju: Uvod, Bonvalpaša, Alipaša Baron, Baron, Geometar i Julka, Cirkus, Jakov, drug iz detinjstva, Priča, Robinja, Životi, Ljubavi, Zuja, Popodne, Pobednik, Knez sa tužnim očima, Iskušenje u ćeliji broj 38, Zanos i stradanje Tome Galusa, Na sunčanoj strani, U ćeliji 115, Sunce, Ruđanski begovi, Dva zapisa bosanskog pisara Dražeslava, Dubrovačka vejavica, Ranjenik u selu, Poručnik Murat, O starim i mladim Pamukovićima (odlomak) i Pekušići (odlomak).

Želite li pročitati knjigu?Kuća na osami i druge novele u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Andrić, Ivo. Čitati Kuća na osami i druge novele Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE