Jom Kipur

Jom Kipur - Šojat, Ivana | Caritasspiritistcenter.org

...ur is a Jewish day to atone for misdeeds and become cleansed and purified from them ... Jom Kipur - Wikipedia, wolna encyklopedia ... . Rosh Hashanah and Yom Kippur Yom Kippur is "the tenth day of [the] seventh month" ( Tishrei) and is also known as the "Sabbath of Sabbaths". Vješto kombinirajući suvremenost s biblijskim motivima kazne i progona, Jom Kipur Ivane Šojat roman je velike epske snage i duboko liričan u tragedijama pojedinaca. Jom Kipur: dan pomirenja, molitve i posta. Jom Kipur najsvetiji je dan u godini kada smo najbliži B_gu i suštini naših du ... forsoningsdagen - Store norske leksikon ... . Jom Kipur najsvetiji je dan u godini kada smo najbliži B_gu i suštini naših duša. Jom Kipur znači „Dan pomirenja" - "Jer toga dana On će vam oprostiti, očistiti vas da budete čisti od svih svojih grijeha pred B_gom" (Levitski zakonik, 16:30). יוֹם כִּפּוּר Yom Kippur) jedan je od najznačajnijih blagdana židovskog kalendara. Dolazi na kraju židovske liturgijske godine. Sadržaj 1 Dan pomirenja u Bibliji 2 U povijesti 3 Obilježavanje blagdana danas 4 Literatura Dan pomirenja u Bibliji O Danu pomirenja svjedoči i Biblija od...

INFORMACIJA

AUTOR
Šojat, Ivana
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Jom Kipur.pdf

OPIS

Trenutak u kojem hrvatski branitelj Josip Matijević, dragovoljac Domovinskog rata, ulazi u ordinaciju i odluči da će se povjeriti mladome psihijatru Grguru Romiću jedan je od onih prekretnih trenutaka u izboru svakog pojedinca da promijeni sebe. Josip Matijević, ratnik koji je branio Osijek i Vukovar te preživio srpske logore, čovjek je koji se ne može pomiriti s nepravdom, opterećen obiteljskim nasljeđem i svakodnevnom političkom situacijom. Doktor Romić drugi je, drugačiji, mlad, neiskusan, posvojeno dijete, nepriznat od kolega, te se želi dokazati ili pobjeći. Razgovori u kojima se ne zna tko je pacijent, a tko liječnik pokazuju svu dubinu trauma koje poput demona opsjedaju hrvatsko društvo opterećeno novim i starim podjelama, nezaraslim ranama, zločinom i kaznom. Vješto kombinirajući suvremenost s biblijskim motivima kazne i progona, Jom Kipur Ivane Šojat roman je velike epske snage i duboko liričan u tragedijama pojedinaca. Kada će svanuti Dan pomirbe – Jom Kipur – i trebamo li se prije njega prvo pomiriti sami sa sobom da bismo mogli pogledati druge u oči, samo su neka od pitanja koja postavlja Ivana Šojat.

Želite li pročitati knjigu?Jom Kipur u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šojat, Ivana. Čitati Jom Kipur Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE