Iskra

Iskra - Neven | Caritasspiritistcenter.org

... like to show you a description here but the site won't allow us ... ISKRA ... . Iskra kemijska industrija. Ponosi smo jer tradiciju kemijske proizvodnje nastavljamo i danas u 100% privatnom vlasništvu uz znatno proširenje asortimana. Kvalitetni i cjenovno pristupačni proizvodi namijenjeni svakom segmentu života, temelj su kojeg svakog našeg kupca pretvaraju u zadovoljnog partnera. Iskra ' s motto was "Из искры возгорится пламя" ("From a spark a fire will flare up") — a line from the reply Alexander Odoevsky wrote to the poem by Alexander Pushkin addressed to the anti-tsar Decembrists imprisoned in Siberia. The editorial line championed the battle for political freedom ... Home | Iskra PIO ... . The editorial line championed the battle for political freedom as well as the cause of ... 4.9m Followers, 1,941 Fo...

INFORMACIJA

AUTOR
Neven
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Iskra.pdf

OPIS

Studeni je 1991. Zagreb je zamračen, sirene svakodnevno zavijaju, ljudi u strahu iščekuju televizijske vijesti, Vukovar je pred padom. U vili na Šalati u vlasništvu Katoličke crkve pronađen je mrtav ugledni francuski državljanin, porijeklom Srbin iz Vukovara. Glavni inspektor u nedostatku ljudstva mora za slučaj angažirati mladu hrabru inspektoricu, bivšu studenticu književnosti Mirnu Burt, koja se netom vratila s ratišta, a čiji je muž liječnik ostao u vukovarskoj bolnici. Istovremeno istražuju nestanak četverogodišnje djevojčice, a jedna od osumnjičenih, zahvaljujući svojim pismima, upravo je mlada inspektorica. Roman Iskra prepun je obrata i odiše atmosferom straha i sveopćeg nepovjerenja, narušenim međuljudskim odnosima i herojstvom. Neven Orhel, autor jednog od najčitanijih hrvatskih romana Uzbuna na odjelu za rak, vratio se publici iznimnim krimićem s nezaboravnim likovima na čelu s mladom inspektoricom Mirnom. Neven Orhel rođen je 1947. u Zagrebu. Po zanimanju je liječ­nik. Od 1973. do 1975. studira akupunkturu u Parizu te se usavršava u Kini, Japanu i Njemačkoj. Niz godina vodi privatnu ordinaciju za liječenje bolesti vena. Njegov prvi roman Uzbuna na odjelu za rak (1983) doživio je u zemlji tri izdanja te je preveden na slovački, češki i poljs­ki, s ukupnom nakladom od 150.000 primjeraka. U Slovačkoj je po romanu napravljena dvosezonska TV-serija, koja se reprizirala desetak godina. Objavio je još romane: Ponoć­ni susret (1985), Ostavština (1989) i Noćna pjes­ma (2001).

Želite li pročitati knjigu?Iskra u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Neven. Čitati Iskra Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE