Idoli i barabe

Idoli i barabe - Lukšić, Irena | Caritasspiritistcenter.org

...d Ruffians by Irena LuksicDirected and edited by Silvije PetranovicMusic by Delfini (Ne pitaj me nista)Idoli i barabeHrvatsko filološko društvo i ... Irena Lukšić - Wikipedija ... ... Idoli i barabe, vol. 2: mali predah uz jela nazvana po slavnim osobama ... d Ruffians by Irena LuksicDirected and edited by Silvije PetranovicMusic by Delfini (Ne pitaj me nista)Idoli i barabeHrvatsko filološko društvo i... "Idoli i barabe" poveći su ogled o slavnim osobama u djelima iz biblioteke Na tragu klasika. U knjizi je riječ o povezanosti znamenitih osoba s odabranim naslovima u tom našem nakladničkom nizu. Idoli i barabe poveći su ogled o slavnim osobama u djelima ...

INFORMACIJA

AUTOR
Lukšić, Irena
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Idoli i barabe.pdf

OPIS

Slavne osobe u književnim djelima: ogled Idoli i barabe poveći su ogled o slavnim osobama u djelima iz biblioteke Na tragu klasika. U knjizi je riječ o povezanosti znamenitih osoba s odabranim naslovima u tom našem nakladničkom nizu. Celebrityji običnom životu pridaju naročit smisao. Oni ga dižu u nebo, do simbola, do znaka. Do obećanja zagrobne sreće. Do vječnosti. Oni obične stvari uzimaju nama da bi ih vratili preobražene i oplemenjene, ali i dalje prepoznatljive. Jer celebrityji su bića koja ne postoje u stvarnom životu, nego u mašti čitatelja, gledatelja i slušatelja. Oni su onaj famozni «faktor x» o kojemu govore teoretičari estetske komunikacije, ono čudo koje u čitateljevoj glavi poprimi posve nadnaravna svojstva. Fenomen celebrityja je trenutak kad zablistaju obične poderane čarape na nekome čiji je otac pjevač grupe The Rolling Stones ili na pozornici, kad usred spektakularnog nastupa padne pjevačica sa svetačkim umjetničkim imenom. Zaboga, Madonna, pala je Madonna! Kao da se srušila cijela civilizacija novijega vremena! Od toga zatitraju milijuni duša i tijela. Struktura Idola i baraba pomalo je neobična, sastavljena je od raznorodnih fragmenata, kratkih eseja, stručnih članaka, leksikografskih shema, crtica, anketa, dnevničkih bilježaka i rang-lista. Autoričine nakane nisu bile samo ludičke, na tragu avangardnih eksperimenata iz prošloga stoljeća, nego ponajprije usmjerene prema novim žanrovima, novim tehnologijama i novim načinima gledanja stvarnosti u kojoj postojimo ili možda više ne postojimo.

Želite li pročitati knjigu?Idoli i barabe u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Lukšić, Irena. Čitati Idoli i barabe Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE