Imunokemija

Imunokemija - Dodig, Slavica | Caritasspiritistcenter.org

...MUNOKEMIJA. Imunokemija je grana biokemije koja u najširem smislu obuhvaća ispitivanje strukture i funkcije svih molekula koje imaju imunološko značenje (antigeni, protutijela i ostale ... imunokemija | Najdi.si ... ... imunokemija, grana biokemije koja obuhvaća istraživanje strukture i funkcije svih molekula od imunološkoga značenja (→ antigeni, → protutijela i ostale imunokompetentne molekule)... The metadata below describe the original scanning. Follow the All Files: HTTP l ... Farmaceutsko-biokemijski fakultet • Kolegiji | Imunokemija ... . Follow the All Files: HTTP l...

INFORMACIJA

AUTOR
Dodig, Slavica
DIMENZIJA
1,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Imunokemija.pdf

OPIS

Imunokemija je grana biokemije koja u najširem smislu obuhvaća ispitivanje strukture i funkcije svih molekula koje imaju imunološko značenje (antigeni, protutijela i ostale imunokompetentne molekule), te njihove reakcije. U užem smislu obuhvaća ispitivanja kemijske strukture, funkcije te interakcije antigena i protutijela.Ovaj je udžbenik plod dugogodišnjeg autoričina iskustva nastave iz imunokemije na Studiju medicinske biokemije na Farmaceutsko – biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Namijenjen je i prilagođen studentima medicinske biokemije kao polazište za stjecanje osnovnih znanja izimunokemije – o strukturi, funkcijama i međureakcijama antigena i protutijela, proizvodnji specifičnih reagensa, načelima i osobitostima imunokemijskih metoda te sažetog prikaza kliničke primjene tih metoda. Namjera ovog udžbenika je obuhvatiti temeljna znanja potrebna kompetentnom stručnjaku iz medicinske biokemije i laboratorijske medicine da bi mogao biti sudionikom u interpretaciji rezultata kvalitetno provedenih analiza za svakoga pojedinog bolesnika. Udžbenik će poslužiti i ostalim studentima s područja kemije, biokemije i biomedicine u diplomskome i poslijediplomskom studiju.

Želite li pročitati knjigu?Imunokemija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Dodig, Slavica. Čitati Imunokemija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE