Mrtvo more

Mrtvo more - Amado, Jorge | Caritasspiritistcenter.org

...d copyright: Hi Fi Centar & Svetlana Ceca RaznatovicDigital distribution: Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na ... Mrtvo More lyrics by Raznatovic Ceca - original... | LyricsMode.com ... ... Mrtvo more — слушать и скачать бесплатно — Ceca ... d copyright: Hi Fi Centar & Svetlana Ceca RaznatovicDigital distribution: Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na... Mrtvo more je jezero koje napaja Jordan. Na njega izlaze Izrael, od Izraela okupirana Zapadna obala i Jordan. Mrt...

INFORMACIJA

AUTOR
Amado, Jorge
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Mrtvo more.pdf

OPIS

Roman “Mrtvo more” brazilskoga pripovjedača Jorgea Amada govori o sudbinama siromašnih ribara i moreplovaca u gradu Salvadoru da Bahiji početkom dvadesetoga stoljeća, o teškom životu punom patnje i stradanja na moru, ali i o ljubavima, ljubomorama, pričama i legendama ljudi čiju je sudbinu jednom za svagda odredilo more. U svijetu napučenom božanstvima iz narodne predaje i afrobrazilske religije candomblé, junaci “Mrtvog mora” trude se djelovati u skladu sa zakonima prirode i moralnim zakonima zajednice u kojoj hrabrost i odanost predstavljaju najviše vrijednosti. Protagonisti romana su Guma i Lívia, mladi par kojem zavidi cijela zajednica: Guma je hrabar i sposoban moreplovac, a Lívia najljepša žena na dokovima. Ali život na moru pun je pogibelji i Lívia je u neprestanom strahu za Gumin život. Riječi stare pjesme govore kako je “nesretna svaka žena koja pođe za muškarca s mora”. Ženama mornara suđeno je postati udovicama, baš kao što je njihovim supruzima suđeno jednoga dana završiti na dnu mora, gdje ih u zagrljaju čeka božica Iemanjá, majka i ljubavnica svih moreplovaca.

Želite li pročitati knjigu?Mrtvo more u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Amado, Jorge. Čitati Mrtvo more Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE