Pokopani na nebu

Pokopani na nebu - Zuckerman, Peter, Padoan, Amanda | Caritasspiritistcenter.org

...okopani na nebu donosi upravo njihovu priču ... SUZE, KRICI I BOL: Pokopani roditelji koje je hladnokrvno usmrtio... ... ... Pokopani na nebu - preuzmite besplatno e-knjige PDF, EPUB... ... okopani na nebu donosi upravo njihovu priču. Ono što knjigu Pokopani na nebu, o dramatičnim događajima na K2 kolovoza 2008., razlikuje od većine knjiga o tragedijama u planinama... Pokopani na nebu fascinantna je priča kroz koju upoznajemo jedan sasvim drugačiji svijet, život i ljude, njihovu povijest, kulturu i običaje, te utjecaj prodora agresivne zapadnjačke kulture u njihov... POKOPANI NA NEBU je u slobodnoj prodaji u trgovini po cij...

INFORMACIJA

AUTOR
Zuckerman, Peter, Padoan, Amanda
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Pokopani na nebu.pdf

OPIS

Prvog kolovoza 2008. druga najviša, i alpinistički gledano vjerojatno najteža planinana svijetu, bila je poprište stravične serije događaja koji su doveli do jednog od najsmrtonosnijih ishoda u povijesti alpinizma. Na taj sudbonosni dan odlomljeni serak na padinama K2 potrgao je fiksnu užad neophodnu za siguran silazak s planine i pri tome ubio nekoliko penjača, a u škripac doveo nekolicinu drugih ostavivši ih bez osiguranja u Zoni smrti, iznad zlokobnog Uskog grla. Na kraju je u pokušaju uspona i silaska s planine poginulo jedanaest osoba, a oni koji su preživjeli vratili su se kući s traumatičnim iskustvom. Među preživjelima su bili i Chhiring Dorje Sherpa i Pasang Lama, dva nepalska penjača sličnih životnih puteva koji su ih iz malih, zabačenih himalajskih sela, preko ulica Kathmandua, doveli do najviših vrhova planeta. Knjiga Pokopani na nebu donosi upravo njihovu priču Ono što knjigu Pokopani na nebu razlikuje od većine knjiga o tragedijama u planinama je odlučnost da se oda počast onima kojima ona stvarno pripada, onima koji su u knjigama tako često zanemareni, a o kojima ovisi cjelokupni koncept zapadnjačkog himalajizma. Us tvaranje ove knjige autori su uložili dvije godina istraživačkog rada: razgovarali su gotovo svakim sudionikom tragičnih zbivanja na K2 u ljeto 2008; pregledali su tisuće fotografija i video zapisa; obišli su zabačene regije Nepala i Pakistana i susreli se obiteljima nepalskih i pakistanskih penjača; zahvaljujući Naziru Sabiru dobili na uvid dokumente pakistanske vlade i vojske… Rezultat je sjajno napisana knjiga koja će vas svojim preciznim opisom dramatičnih zbivanja na planini te nezaboravnim protagonistima natjerati da vrtite stranice, jednu za drugom, u onom poznatom „još samo jedno poglavlje“ raspoloženju. Knjigu Pokopani na nebu Outside magazin uvrstio je među najbolje alpinističke knjige proteklog desetljeća, a u prilog njihovoj tvrdnji idu i prestižne nagrade koje je osvojila – National Outdoor Book Award, Banff Mountain Book Award i NCTE George Orwell Award, među ostalima. Ako ste uživali čitajući bestseler Bez daha Jona Krakauera, onda ovu knjigu nikako ne smijete propustiti.

Želite li pročitati knjigu?Pokopani na nebu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Zuckerman, Peter, Padoan, Amanda. Čitati Pokopani na nebu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE