Posljednji dan na smrt osuđenoga

Posljednji dan na smrt osuđenoga - Hugo, Victor | Caritasspiritistcenter.org

...iča Viktora Igoa pod imenom "Poslednji dan na smrt osuđenog" nas vodi kroz misli osuđenika na smrt, kroz sve njegove želje i misli sve do momenta ... Poslednji dan na smrt osuđenog (Veseli četvrtak) | Happynovisad / Strip ... ... Uz "Jadnike" i "Zvonara crkve Notre-dame", privilegirano mjesto u njegovu iznimnom opusu svakako zauzima fiktivni dnevnik mladog pogubljenika "Posljednji dan na smrt osuđenoga" (1829). Uputivši ga "svakomu tko sudi", autor u njemu otvoreno zagovara ukinuće smrtne kazne... Start by marking "Posljednji dan na smrt osuđenoga" as Want to Read Uz Jadnike i Zvonara crkve Notre-dame, privilegirano mjesto u njegovu iznimn ... Posljednji obrok osuđenika na smrt: Od hamburgera i pizza do... ... ... Start by marking "Posljednji dan na smrt osuđenoga" as Want to Read Uz Jadnike i Zvonara crkve Notre-dame, privilegirano mjesto u njegovu iznimnom opusu svakako zauzima fiktivni dnevnik mladog pogubljenika Posljednji dan na smrt osuđenoga (1829). Victor Hugo, jedan od najvećih Francuza i ne samo svojega doba. Uz "Jadnike" i "Zvonara crkve Notre-dame", zna...

INFORMACIJA

AUTOR
Hugo, Victor
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Posljednji dan na smrt osuđenoga.pdf

OPIS

Beskrajna masa, navodno dva milijuna ljudi, okupila se na pogrebu, u svibnju 1885. u Parizu, da bi se oprostili od jednog od najvećih Francuza i ne samo svojega doba, i ne samo Francuza – Victora Hugoa, glasovitog romanopisca, pjesnika, dramatičara, esejista, aktivista… Disciplinirano pišući svakoga jutra stotinjak stihova ili dvadesetak stranica proze, Hugo je stvorio grandiozno djelo, apsolutno relevantno i danas. Uz Jadnike i Zvonara crkve Notre-dame, privilegirano mjesto u njegovu iznimnom opusu svakako zauzima fiktivni dnevnik mladog pogubljenika Posljednji dan na smrt osuđenoga (1829). Uputivši ga »svakomu tko sudi«, autor u njemu otvoreno zagovara ukinuće smrtne kazne, pitajući svoje suvremenike: »Zar u Francuskoj nema dovoljno zraka da svatko može disati?« Potresne stranice ovoga omalenog bisera svjetske književnosti, po vlastitu su priznanju, izvršile dubok utjecaj na književne veličine kao što su Camus, Dickens i Dostojevski, a potonji ga je ocijenio kao »Hugoovo remek-djelo«. »Ono što pišem možda neće biti nekorisno«, povjerava se i preispituje na smrt osuđeni, »taj dnevnik mojih patnji, iz sata u sat, iz minute u minutu, muka za mukom, budem li imao snage voditi ga do trenutka kad će mi fizički biti nemoguće nastaviti; ta priča, nužno nezavršena, ali u najvećoj mogućoj mjeri potpuna, o mojim osjećajima, zar neće sa sobom donijeti veliku i duboku pouku?« Ove potresne stranice, ispunjene omašnim strahom i stravom pred nemilosrdnom neminovnošću, ali i dubokom plemenitošću i samilošću, napisane su nenadmašnim stilom velikog pripovjedača!

Želite li pročitati knjigu?Posljednji dan na smrt osuđenoga u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Hugo, Victor. Čitati Posljednji dan na smrt osuđenoga Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE