Krtekov tjedan

Krtekov tjedan - Miler,Zdenek:Miler,Katerina:Černik,Michal | Caritasspiritistcenter.org

... TJEDAN. 39,00 Kn. Budite prvi koji ocjenjuju "KRTEKOV TJEDAN" Otkaži odgovor ... Tjedan voda - Nacionalni park "Plitvička jezera" ... . Slikovnica "Krtekov tjedan" objavljena je u Pragu 2012. godine. Glavni lik ove slikovnice je mala krtica, Krtek. U njoj se u stihovima primjerenim maloj djeci govori što je Krtek radio kojeg dana u tjednu. Glavni lik slikovnice Krtekov tjedan mala je krtica, Krtek kojemu prijatelji pomažu u svakodnevnim aktivnostima u vrtu. U priči upoznajemo dane ... Knjižnice grada Zagreba - Krtekov tjedan | Cartoon art prints, Old... ... . U priči upoznajemo dane...

INFORMACIJA

AUTOR
Miler,Zdenek:Miler,Katerina:Černik,Michal
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Krtekov tjedan.pdf

OPIS

Krtek je junak crtanog filma kojeg je 1956. godine osmislio Zdeněk Miler, češki animator, autor i redatelj. Crtani filmovi o Krteku postigli su ogroman uspjeh u Čehoslovačkoj ali i u osamdesetak zemalja širom svijeta. I kod nas su se prikazivali i također polučili veliki interes djece, ali i roditelja zbog simpatičnog lika male krtice, njegovih dogodovština, izostanka nasilja te nenametljivog edukativnog karaktera crtanih filmova. Prva objavljena knjiga o Krteku bila je “Kako je Krtek dobio hlače” 1961. godine. Nakon nje objavljeno je o Krteku više od 30 slikovnica. U svima su stalni likovi, kao i u filmovima, Krtekovi priijatelji Zec, Jež, Žaba… Slikovnica “Krtekov tjedan” objavljena je u Pragu 2012. godine. Glavni lik ove slikovnice je mala krtica, Krtek. U njoj se u stihovima primjerenim maloj djeci govori što je Krtek radio kojeg dana u tjednu. Pisac teksta, Michal Černik, svakom danu posvetio je jednu strofu koja prati prepoznatiljive ilustracije Zdeněk Miler. Ova kratka priča uči djecu danima u tjednu, ali na takav način da ne primijetimo to kao nešto nametnuto tekstu. Koncipirana je tako da se edukativna nota ni u kojem trenutku ne nameće iznad literarne. Cijela pričica je zaokružena, događanja u prirodi nenametljivo teku i o njima ovisi to što Krtek može raditi koji dan u svome vrtu. Osim što pjesmica uči djecu danima u tjednu, uči ih i koji poslovi postoje u vrtu,uči ih imenima povrća, a iznad svega uči ih prijateljstvu i zajedništvu. Prijatelji koji pomažu simpatičnom Krteku su Miš, Zec, Žaba, Jež … koji se pojavljuju i u drugim pričicama o Krteku. Krtekovi radovi u vrtu završavaju tako da sve svoje prijatelje pozove na gozbu, da zajedno blaguju ono što su zaslužili.

Želite li pročitati knjigu?Krtekov tjedan u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Miler,Zdenek:Miler,Katerina:Černik,Michal. Čitati Krtekov tjedan Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE