Biokemija

Biokemija - Berg, Jeremy: Tymoczko, John: Stryer, Lubert | Caritasspiritistcenter.org

...a je kemija života, most između biologije i kemije koji proučava kako složene kemijske reakcije stvaraju život ... Medicinska kemija, biokemija i klinička kemija ... ... . Biokemija je hibridni dio kemije koji konkretno proučava kemijske procese u živim organizmima.. Ovaj članak opisuje samo kopnenu biokemiju, koja počiva na ugljiku i vodi.Kako svi oblici života koje danas imamo na planetu imaju zajedničko porijeklo, prema tome imaju ... biokemija (bio- + kemija), osnovna prirodna znanost koja se bavi molekularnim strukturama i procesima u živome svijetu; danas tvori cjelinu s molekularnom biologijom. Začetci biokemije pojavljuju se potkraj XVIII. st. Tada je J. Ingenhousz otkrio da je svjetlost potrebna biljkam ... Medicinska biokemija - Wikipedija ... . Začetci biokemije pojavljuju se potkraj XVIII. st. Tada je J. Ingenhousz otkrio da je svjetlost potrebna biljkama za regeneraciju kisika, A. L. de Lavoisier dokazao da se disanjem troši kisik, a L. Spallanzani da je probava ... Biokemija znanost o molekulskim osnovama života "kemija života" p...

INFORMACIJA

AUTOR
Berg, Jeremy: Tymoczko, John: Stryer, Lubert
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Biokemija.pdf

OPIS

U novom izdanju Stryerove Biokemije predavači i studenti će uočiti sva obilježja zbog kojih je ova knjiga desetljećima svojevrstan bestseler za dodiplomski studij biokemije: iznimnu jasnoću i konciznost, naglašen biološki aspekt, držanje koraka sa suvremenim istraživanjima i otkrićima te prepoznatljiv elegantan i prozračan dizajn. Koautori Jeremy Berg i John Tymoczko utkali su svoja vrijedna iskustva iz učionice i laboratorija u ovo dinamično znanstveno područje kako bi ilustrirali njegove temeljne koncepte. Šesto izdanje obogaćeno je mnogobrojnim novim medicinskim primjerima, dopunjeno je diskusijama o najnovijim biokemijskim tehnikama, postignućima i otkrićima. Dodana su i dva nova poglavlja o hemoglobinu i razvoju lijekova. U poglavljima o metabolizmu nastavni su sadržaji izloženi tako da studentima pruže što bolji uvid u njihovu povezanost.

Želite li pročitati knjigu?Biokemija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Berg, Jeremy: Tymoczko, John: Stryer, Lubert. Čitati Biokemija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE